SON DAKİKA
Hava Durumu

Zarara Uğrayan Domates Üreticilerinin Sorunları Meclise Taşındı

CHP Bursa Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Üyesi İlhan Demiröz, Karacabey’e bağlı ova köylerinde 14 Haziran’da etkili olan şiddet

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2013 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2013 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Zarara Uğrayan Domates Üreticilerinin Sorunları Meclise Taşındı
CHP Bursa Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Üyesi İlhan Demiröz, Karacabey’e bağlı ova köylerinde 14 Haziran’da etkili olan şiddetli sağanak yağış sonrası zarar gören domates üreticilerinin mağduriyetinin giderilmesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e soru önergesi sundu. 


CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi. Soru önergesinde 14 Haziran 2013 tarihinde Karacabey İlçesine bağlı Hamidiye, Ovaesemen, Beylik ve İsmetpaşa ova köylerinde etkili olan şiddetli sağanak yağış yaşandığını anımsatan İlhan Demiröz, yağış nedeniyle bu köylerde özellikle domates ekili alanların büyük zarara uğradığını kaydetti. Bakan Mehdi Eker’e ilgili köylerde bakanlığın il ve ilçe müdürlüklerince bir inceleme yapılıp yapılmadığını soran, yapılmışsa sonuçlarının açıklanmasını isteyen İlhan Demiröz, “Afet sebebiyle Hamidiye, Ovaesemen, Beylik ve İsmetpaşa köylerinde ne kadarlık bir zarar tespiti (ayrı ayrı) yapılmıştır?” diye sordu.
Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, yağmurdan dolayı 4 köydeki domates tarlalarında yüzde 40’a varan zararlar olduğunu belirterek, “İki gün arka arkaya yağan yağışlar üreticiyi vurdu. İlçede 110 bin dönüm arazide domates tarımı yapılıyor. Çiftçilerin yüzde 80’i domates üretiyor. Ağırlıklı olarak bu domatesler, salça yapımında kullanılıyor. Bu son yağışlarla Hamidiye, Ovaesemen, Beylik ve İsmetpaşa köylerinde hasatta yüzde 40 azalma oldu. Millet bu yüzden tarlasını mısıra çevirmek zorunda kaldı” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.