SON DAKİKA
Hava Durumu

Zeytin sektöründe dev işbirliği!

Marmarabirlik’in yeni markası MB’nin dağıtım ve pazarlamasını Düzey Grubu yapacak. Dünyanın en büyük zeytin üretici

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2014 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2014 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Zeytin sektöründe dev işbirliği!
Marmarabirlik’in yeni markası MB’nin dağıtım ve pazarlamasını Düzey Grubu yapacak.

Dünyanın en büyük zeytin üreticisi Marmarabirlik   yapmış olduğu çalışmalar sonucu ortaya çıkardığı siyah zeytin ve ezmesinden oluşan 25 ürün yelpazesinin bulunduğu MB Markasının dağıtım ve pazarlanması için Türkiye’nin en büyük pazarlama,satış ve dağıtım şirketlerinden biri olan Düzey Pazarlama A.Ş. ile anlaştı.

GÖRKEMLİ TÖRENLE İMZALAR ATILDI

Marmarabirlik’in öncelikle iç piyasadaki dağıtım ve satış ağını arttırmak amacıyla geliştirdiği MB markalı ürünün dağıtımı ve pazarlama ağında yürütülen uzun süreli çalışmalar hafta sonu imzalanan iş birliği protokolu ile sonuçlandı. Marmarabirlik yeni ürünü olan MB markasını raflarda tüketici ile buluşturma görevini Türkiye’nin en büyük pazarlama, satış ve dağıtım şirketlerinden biri olan Koç Grubu bünyesindeki Düzey Pazarlama A.Ş. ‘ ye verdi.

Marmarabirlik ile Düzey Grubu arasındaki işbirliği protokolünü içeren söz konusu anlaşmanın imzaları, hafta sonu İstanbul Pendik’te Şahsuvaroğlu Grubuna ait otelde düzenlenen ve yaklaşık 500 davetli grubunun bulunduğu görkemli bir törenle atıldı. Törene Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Yönetim Kurulu Üyeleri Şevket Karagöz, Mustafa İlgen, Kemal Dinç, Enis Edin ve Osman Bostancı ile Genel Müdür İbrahim Minareci başta olmak üzere, Genel Müdür Yardımcısı İsmail Acar ve üst düzey yönetimi tam kadro katılırken, Düzey Pazarlama A.Ş. Genel Müdürü Metin Yılmaz, Genel Müdür Yardımcıları Ali Özkan, Ahmet Subaşı ve Ferit Gökmen ’ın başkanlığındaki yönetim kadrosu ile temsil edildi. İşbirliği imza töreni ile lansman toplantısında ayrıca Düzey Pazarlama A.Ş. ‘nin Türkiye genelindeki satış ve pazarlama ekibi, bayi temsilcileri ve davetliler de hazır bulundu.

İşbirliğini içeren protokolun imzasını Marmarabirlik adına Başkan Hidamet Asa ve Genel Müdür İbrahim Minareci atarken, Düzey Pazarlama adına Genel Müdür Metin Yılmaz ile Genel Müdür Yardımcısı Ali Özkan attı.

MB MARKASI İLE YENİ BİR PAZARA ADIM ATIYORUZ

Lansman çalışmalarında açılış konuşmalarını Marmarabirlik adına Genel Müdür İbrahim Minareci ile Düzey Pazarlama A.Ş. Genel Müdürü Metin Yılmaz yaptı. Marmarabirlik Genel Müdürü İbrahim Minareci bu iş birliğinden güç doğacağını söylerken, Düzey Pazarlama A.Ş. Genel Müdürü Metin Yılmaz gıda sektöründeki önemli markaları pazarladıklarını Marmarabirlik ‘in markası MB ile sektörde daha da güçleneceklerini söyleyerek, “zeytin denince akla ilk gelen Marmarabirlik ile iş ortaklığı yapmaktan grur duyuyoruz” dedi.

Davetlilerin ilgi ve heyecanla izlediği törende Maramarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa da yaptığı konuşma ile büyük alkış aldı. Sektörün en büyük üreticisi olan Marmarabirlik’in özellikle son dönemde yaptığı başarılı çalışmalarla adını yurt dışında da duyurduğunu, 47 ülkeye ihracat yaptığını ve sağladığı katma değerle aranan ve güvenilen markalar arasında olduğunu anlatan Maramarabirlik Başkanı Asa, böyle bir işbirliği protokolunun da Marmarabirlik tarihinde bir ilki oluşturduğunu söyledi.

Marmarabirlik ortaklarının yıllardır dillendirdiği ve en büyük problemi haline gelen pazarlama konusunda son yıllarda çok olumlu sonuçlar alınmaya başlandığını 2010 yılında 24 bin ton ürün satışı gerçekleşirken, 2014 yılında 36 bin 300 ton ürün satışıyla bir rekora imza attıklarını söyleyen Başkan Asa konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ülke genelinde kaliteli sofralık zeytin üretimi yapan Marmarabirlik dışında yine güvenilir, doğal fermente üretim yapan ikinci bir marka ihtiyacı olduğunu gördüğümüzden dolayı gelen talepler doğrultusunda da MB markasını geliştirdik. ‘MB ‘’ markası ve hazırlığı yapılan diğer marka çalışmalarımız ile önümüzdeki yıl 40 bin ton satış hedefliyoruz. Marmarabirlik kuruluşundan bugüne Marmarabirlik markası ile distribütörlük mantığıyla ürünlerimiz pazarlanmakta idi. Birlik tarihinde ilk defa bu işbirliği protokolu ile ikinci bir markamız MB’nin profesyonel bir pazarlama şirketi ile dağıtımının yapılması ve tüketici ile buluşturulması hedeflenmiştir. Ayrıca sektörün en önemli sıkıntılarından biri olan merdiven altı üretimin de önüne geçecek olan bu çalışmada hedefimiz kaliteli, güvenilir ambalajlı ürün satışını arttırmak ve teşvik etmektir. Tüketicilerimiz de bu konuda sofralarına zeytin alırken güvenilir marka, doğal fermente, pastörize edilmiş ürün almayı tercih etsinler. Marmarabirlik 60 yıldır sadece doğal üretim yapmaktadır”.

GÜCÜMÜZÜ 32 BİN ORTAĞIMIZDAN ALIYORUZ

Marmarabirlik’in   son dönemde artan başarı grafiğini daha da yukarıya çıkarmak olduğunu anlatan Başkan Asa, hedeflerinin iç piyasadaki dağıtım ve pazarlama ağından sonra MB markasıyla yurt dışında bayilik yapılanmasına gidileceğini söyledi.

Bşkan Asa” MB markası ile yurtdışında da yeni bayilik yapılanmasına gideceğiz, böylelikle ihracat hedeflerimizi de arttırmayı ve ihracat yapan ikinci bir marka olmayı hedeflemekteyiz. Kısaca MB markası ile ve planladığımız diğer markalarla geleceğe yatırım yapıyoruz. Bundan sonraki hedefimiz marka planlama ve tüketici profiline göre marka oluşturmak olacaktır. Gördüğünüz gibi hedeflerimiz büyük. Marmarabirlik Yönetim Kurulu olarak 2010 yılından bugüne AR-GE çalışmaları ve yatırımlarla birlikte mevcut satışlarımızın üzerine artı bir satış kazandırmak daha çok ürün satmak, daha çok ürün almak ve üreticilerimizin kabusu haline gelen KOTA ‘dan kurtulmaya doğru adım adım ilerlemekteyiz. Marmarabirlik güçlü bir kurum ve bizlerde gücü arkamızda bulunan 32 bin üretici ortağımızdan alıyoruz. Göstermiş oldukları destek ve güven için burada teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu. Düzey Pazarlama A.Ş. ile 1.Ocak 2015 tarihinde yürürlüğe girecek olan anlaşma kapsamında önümüzdeki yıllar içerisinde MB markasıyla 6 bin ton ürün satışı hedeflenmektedir.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.