SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Soylu'dan Avrupa'ya net DEAŞ mesajı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada Avrupa’ya seslenerek “Biz elimizdeki DEAŞ’lıları ister vatandaşlıktan çıkarsın

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2019 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2019 20:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bakan Soylu'dan Avrupa'ya net DEAŞ mesajı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada Avrupa’ya seslenerek “Biz elimizdeki DEAŞ’lıları ister vatandaşlıktan çıkarsınlar ister çıkarmasınlar kendi ülkelerine göndeririz” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun DEAŞ’lı teröristlerle ilgili soruya verdiği yanıt şu şekilde;

İntikal ettirdikten sonra ya cezaevlerine girerler ya da geri gönderme merkezlerine biz de bunları dönem dönem ülkelerine iade ederiz. Şimdi de elimizde bulunanları elbette ki ülkelerine göndereceğiz. Ama dünya yeni bir metot belirledi. Belirledikleri metot da şu; Biz bunları vatandaşlıktan çıkaralım. Özellikle dünkü açıklamamızdan sonra diyorlar ki; bunlar bulundukları yerlerde yargılansınlar yani bu da yeni bir uluslararası hukuk herhalde… 21. yüzyılda mülteci meselesinde maalesef hiç uymayan davranışlar ortaya koyan bu ülkeler şimdi terörizm konusunda da yeni bir içtihat ortaya koyuyorlar. Bu durumu kabul etmek mümkün değildir. Hiç üzülmesinler, biz elimizdeki DEAŞ’lıları ister vatandaşlıktan çıkarsınlar ister çıkarmasınlar kendi ülkelerine göndeririz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.