SON DAKİKA
Hava Durumu

Fed kritik faiz kararını açıkladı

ABD Merkez Bankası Fed faizi yüzde 1.75 oranında sabit bıraktı.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2019 22:21
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2019 22:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Fed kritik faiz kararını açıkladı

ABD Merkez Bankası Fed, piyasaların beklediği faiz kararını açıkladı. ABD Merkez Bankası Fed, faizi yüzde 1.50 ile 1.75 arasında sabit tuttu. Dolar ve euro tarafında faiz kararı sonrasında değişim gözlemlenmedi ve dolar 5.81 lira, euro ise 6.45 lira seviyesinde işlem görüyor.

Fed'den şu açıklamalar yapıldı:

Fed, faiz oranlarını istikrarlı tuttu ve ılımlı ekonomik büyüme, düşük işsizlikliğin gelecek yılki ABD başkanlık seçimine kadar devam etmesinin beklendiğine işaret ederek borçlanma maliyetlerinin değişmeyeceği sinyalini verdi.

Gösterge faiz oranını yüzde 1,50-1,75 seviyesinde tutan Federal  Açık Piyasa Komitesi'nin ortaya koyduğu yeni ekonomik projeksiyonlar 17 Fed üyesinden 13'ünün en azından 2021'e kadar faizlerde değişiklik beklemediklerini gösterdi. Diğer 4 üye ise 2020'de sadece 1 faiz artırımı bekliyorlar.

FOMC toplantısı sonrası yapılan açıklama, düşük faiz oranlarının gelecek yıl uygun olacağını ve Fed'in resesyon riskinin arttığı dalgalı bir yılın ardından "yumuşak iniş" hissettiğinin sinyalini verdi.

Yapılan açıklamada, "Komite, cari para politikası durumunun sürdürülebilir ekonomik aktivitenin, güçlü istihdam piyasası şartlarının ve yüzde 2 hedefine yakın enflasyonun desteklenmesi için uygun olduğu kararına vardi" ifadeleri yer aldı.

FOMC açıklamasına göre karara muhalefet eden üye olmadı.

30 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde yapılan FOMC toplantısından bu yana ilk kez karar oy birliği ile alındı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.