SON DAKİKA
Hava Durumu

TMO buğdaya zam yaptı, ekmek fiyatlarına yansıması gündemde

Küresel piyasalarda artan buğday fiyatları, iç piyasayı da etkiledi. Yaşanan gelişmelerin etkisiyle TMO, buğdaya zam yaptı. Buğdaya yapılan zam, ekmek fiyatlarına yansıyacak.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2022 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2022 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
TMO buğdaya zam yaptı, ekmek fiyatlarına yansıması gündemde

Hububat piyasalarında son günlerde üst üste artan buğday fiyatları dalgası ülkemize kadar geldi. Uluslararası piyasalarda yükselen buğday fiyatı sonrası Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) de fiyat artışına giderek, un sanayicilerine sattığı buğday fiyatına yüzde 22 zam yaptı.

TMO, UN SANAYİCİLERİNE SATTIĞI BUĞDAYA YÜZDE 22 ZAM YAPTI

TMO, un sanayicilerine sattığı ekmeklik buğday fiyatını yüzde 22 artırdı. Anlaşmalı un sanayicilerine satılan ekmeklik buğdayın tonu 2 bin 650 liradan 3 bin 210 liraya çıkarıldı.

BUĞDAY FİYATINA YAPILAN ZAMMIN EKMEK FİYATLARINA YANSIMASI GÜNDEMDE

Buğday fiyatına zam gelince maliyetlerin yükselmesi nedeni ile fırıncıların da bu zammı ürettikleri ekmeğe yansıtmaları söz konusu.

"ZAM BAYRAMDAN SONRA YANSIR"

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, fiyatın Ramazan ayı içerisinde değişmesini beklemediklerini, zammın bayramdan sonra yansıtılabileceğini dile getirdi.

İSTANBUL'DA SON ZAM ŞUBAT AYINDA YAPILMIŞTI

Türkiye genelinde her şehir ekmek fiyatını bağımsız olarak artırmaya devam ederken İstanbul'da da en son zam şubat ayında gerçekleşmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.