SON DAKİKA
Hava Durumu

TOGG’da geri sayım başladı

TOGG, "Yeniliğe Yolculuk" hedefinin çekirdeği olan Gemlik Tesisi’nde çalışmalarının takip edilebilmesi için 7/24 kesintisiz canlı yayın başlattı. 2022 yılının son çeyreğinde ilk seri otomobilin battan indirilmesi hedeflenen TOGG tesisinde 4 bin 300 kişi istihdam edilecek.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2021 21:08
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2021 00:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
TOGG’da geri sayım başladı

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) Gemlik Tesisi’nde başlayan inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Boyahane, enerji, gövde ve giriş binalarının altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından inşaat temelden yükselmeye başladı. Fabrika inşaatının son hali ise drone ile havadan görüntülendi. Devasa tesise kurulan canlı yayın sistemi ile inşaat çalışmaları 7 gün 24 saat sosyal medyadan canlı izlenecek. Gemlik ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 18 Temmuz 2020’de Türkiye’nin yüksek teknolojili ilk yerli otomobilinin üretileceği fabrikanın temeli atıldı. İnşaat pandemiye rağmen bütün hızıyla sürüyor. Boyahane, enerji, gövde ve giriş binalarının altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından zemin güçlendirme ve üst yapı çalışmaları, hız kesmeden devam ediyor. 


TOGG TV’DEN CANLI YAYIN
Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), "Yeniliğe Yolculuk" hedefinin çekirdeği olan Gemlik Tesisi’nde devam eden çalışmalarının takip edilebilmesi için 7/24 kesintisiz bir biçimde sürecek canlı yayın başlattı. TOGG’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, TOGG, Gemlik Tesisi’nde son hızla devam eden inşaat çalışmalarını canlı yayınla tüm dünyaya açtı. Aynı çatı altında topladığı fonksiyonları, akıllı ve çevreci özellikleriyle "bir fabrikadan daha fazlası" olarak tanımlanan Gemlik Tesisi’nde süren inşaat çalışmaları, "togg.com.tr" sitesindeki TOGG TV sekmesinden canlı olarak izlenebilecek.


ARACIN BATARYASININ DA GEMLİK’TE ÜRETİLMESİ HEDEFLENİYOR
Fabrikadaki çalışmaların 2021 yılı itibariyle bitirilmesi planlanırken, 2022 yılının sonunda banttan inecek aracın bataryasının da Gemlik’te üretilmesi hedefleniyor. 1.2 milyon metrekare alan üzerine kurulu, 230 bin metrekarelik kapalı alana sahip fabrika, 2023 yılına kadar kademeli olarak toplam 4 bin 300 kişilik istihdam sağlayacak. Tesisin yıllık 175 bin adet üretim imkanı bulunurken, 10 yılda, 5 farklı modelden toplam 1 milyon adet otomobil üretilmesi hedefleniyor.


4 BİN 300 KİŞİ ÇALIŞACAK
Açıklamaya göre, TOGG Gemlik arıtma, montaj, enerji, boya, gövde, giriş ve batarya birimlerinin temel güçlendirme çalışmaları tamamlandı. Boya, gövde, montaj ve enerji birimlerinde soket altı kaide ve kolon betonları dökülmeye başlanan Gemlik Tesisi’ndeki şantiyede 900 kişi görev yapıyor. Şantiyedeki çalışan sayısının ilerleyen dönemde 1.500’e kadar çıkması bekleniyor. TOGG Gemlik Tesisi’nde üretim ve montaj hatlarının kurulması ile 2022 yılının son çeyreğinde ilk seri otomobilin battan indirilmesi hedefleniyor. Gemlik Tesisi’nde üretim kapasitesi yıllık 175 bin adede ulaştığında toplam 4 bin 300 kişiye istihdam sağlanacak. Üretim başlangıcında yerlilik yüzde 51 olacak. 2025 yılında yerlilik oranı yüzde 68’e kadar ulaşacak. 2030 yılına kadar ortak platformda elektrikli ve bağlantılı 5 farklı model üretilecek.


TESİS ŞİMDİ NE AŞAMADA?
Üst yapı çalışmaları süren Gemlik Tesisi’nde 9 Nisan itibarıyla durum şöyle; "Boya Binası; temel altı su yalıtım işleri tamamlandı. Temel demir imalatlarının yüzde 85’i tamamlandı. Temel beton işlerinin yüzde 70‘i tamamlandı. Kolon imalatları başladı. Gövde Üretim Binası; temel altı su yalıtım işlerinin yüzde 85‘i tamamlandı.Temel demir imalatlarının yüzde 50‘si tamamlandı. Temel beton işlerinin yüzde 30‘u tamamlandı. Soket imalatları başladı. Montaj Binası; temel altı su yalıtım işlerinin yüzde 70‘i tamamlandı.Temel demir imalatlarının yüzde 35‘i tamamlandı. Temel beton işlerinin yüzde 16‘sı tamamlandı. Enerji Binası, temel altı su yalıtım işleri yüzde 100 tamamlandı. Temel demir imalatları yüzde 100 tamamlandı. Temel beton işleri yüzde 100 tamamlandı. Kolon imalatları başladı." (AA- İHA)



"AVRUPA'NIN İLK YENİ NESİL DOĞUŞTAN ELEKTRİKLİ SUV ÜRETİCİSİ OLACAĞIZ"   ( CEO  )
Türkiye Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, TOGG'un üreteceği elektrikli otomobilin fikrinin tamamen Türkiye'ye ait olduğunu belirterek, doğuştan elektrikli otomobili üretirken küresel rekabetçiliği hiçbir zaman gözden kaçırmadıklarını söyledi. Karakaş, "Startup dünyasından gelen yeni nesil üreticiler olarak Avrupa'nın klasik olmayan, yani 100-150 yıldır otomobil üreten şirketleri arasında yer almayan, doğuştan elektrikli ilk SUV üreticisi olacağız. Bunu önemsiyoruz. Çünkü bunun pazarda bir karşılığı var." dedi. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.