SON DAKİKA
Hava Durumu

Yerli otomobilin videosu paylaşıldı

Türkiye'nin yerli otomobili için geri sayım başladı. Birinci fotoğrafta ön farlar ikinci fotoğrafta ise ön cam, tavan çıtası A sütunları ve aynaları paylaşılırken üçüncü fotoğrafta ise lale detayı bulunan ön ızgara paylaşılmıştı. Yerli otomobilden bugün ise elektrik sistemi ve bataryaları gösteren bir video paylaşıldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2019 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2019 18:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yerli otomobilin videosu paylaşıldı

Yerli otomobilin tam şarj ile 500 km menzile sahip olması bekleniyor. Yerli otomobil Cumhurbaşkanı Erdoğan katılımıyla 27 Aralık'ta Gebze'de tanıtılacak. 2022'de piyasaya çıkacak Yerli otomobilin fiyatının ise 150-200 bin TL bandında olması bekleniyor.

YERLİ OTOMOBİLİN FİYATI NE KADAR OLACAK

Yerli otomobilin fiyatının 150-200 bin TL aralığında olması bekleniyor.

YERLİ OTOMOBİL NE ZAMAN ÇIKACAK?

27 Aralıkta tanıtılacak yerli otomobilin 2022 yılında piyasaya çıkması planlanıyor.

Tam şarj #YeniliğeYolculuk#DoğuştanElektrikli#SıfırEmisyonlaSıfırdanBaşladık #TürkiyeninOtomobili#TOGGhttps://t.co/JKIdgmkU8Y pic.twitter.com/n6iMZUSpOg

— Türkiye’nin Otomobili (@TOGG2022) 26 Aralık 2019

YERLİ OTOMOBİLİN ÖZELLİKLERİ

Yerli otomobil C segmenti SUV olarak tasarlandı. Tamamen elektrikli olacak yerli otomobilin 500 km menzile sahip olması bekleniyor.. Öte yandan 4x2 ve 4x4 seçenekleri olacak yerli otomobilin bir de sedan versiyonunun olması bekleniyor. Yerli otomobilin tasarımını İtalyan merkezli Pininfarina isimli şirket yaptı. Bu şirket daha önce Ferrari'ye de tasarım yaptı. 

YERLİ OTOMOBİL İNTERNETE BAĞLI OLACAK

Yerli otomobil İnterneti ekosisteminin bir parçası olacak. Yani sürekli internete bağlı durumda kalacak ve otonom sürüşü destekleyecek. Nesnelerin interneti ile evdeki cihazlara da bağlanabilecek.

TOGG’DA KİMLER VAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Babayiğitler” olarak nitelendirdiği Türkiye’nin beş büyük şirketi tarafından kurulan Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu 25 Haziran 2018’de kurulmuştu. 

-Anadolu Grubu,
-BMC,
-Kıraça Holding,
-Turkcell Grubu
-Zorlu Holding

YERLİ OTOMOBİL TEST İÇİN YOLA ÇIKTI

Cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla tanıtılacak yerli otomobilin test için Osmangazi köprüsünden bir kaç kez geçtiği iddia edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.