SON DAKİKA
Hava Durumu

Zeytinde yaz takvimi, zeytin üreticilerine katkı sağlayacak

Karacabey Belediyesi tarafından hem bölge hem de ülke çiftçisine katkı sağlamak ve edinilen tecrübelerin gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak maksadıyla başlatılan program serisi devam ediyor. İlk etapta zeytin üreticilerine yönelik başlayan projede, son yayımlanan videolarda ‘zeytinde yaz takvimi’ uygulamaları yer alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2021 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2021 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Zeytinde yaz takvimi, zeytin üreticilerine katkı sağlayacak

Karacabey Belediyesi, geçtiğimiz aylarda üreticiler arasında diyaloğu ve tecrübeyi arttırma hedefiyle internet ortamında ücretsiz ve herkese açık olarak tarım sohbetleri projesini açıklamış ve kısa sürede çekimlere başlamıştı. Projenin ilk ayağında zeytin üreticilerine yönelik çeşitli konular ve üreticilerden gelen sorular, haftalık çekilen programlar neticesinde Karacabey Belediyesi Youtube hesabı üzerinden yayınlanmıştı. Programı Sinan Bürçek yönetirken, gelen soruları ise Zirai Danışman Mehmet İzbak cevaplıyor.
Bu hafta yüklenen programda ise ‘zeytinde yaz takvimi’ başlığı altında pamuklu bit zararlısı, çiçek döneminde gübreleme ve iz elementi, zeytinde kullanılabilir ilaçlar, sulama takvimi, dâne tutumu sonrası yaprak gübre uygulaması, kara koşnil ve mücadele takvimi konuları ele alınıyor.
Belediye Başkanı Ali Özkan program serisiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Bu projeyi başlatma amacımız, tarım ve teknolojiyi bir araya getirerek üreticiler arasında diyaloğu, bilgi ve tecrübe aktarımını sağlamak. Bununla ilgili Karacabeyli üreticilerimizin katkılarıyla, aynı zamanda zirai danışmanlık da yapan Mehmet İzbak ile güzel bir program serisi gerçekleştirildi. İlk seri zeytincilik üzerineydi”dedi.
Bu zamana dek 13 binden fazla izlenmeye ulaşan programlara, tarımla ilgili farklı başlıkları da dâhil etmeyi hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı Ali Özkan, yeni programda domates üzerine bir bölüm çekmeyi düşündüklerini ve bu konu başlıklarını daha da çoğaltmak istediklerini dile getirdi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.