SON DAKİKA
Hava Durumu

Elin Kolombiyalısı Bursa’da soygun yapıyor!

Yazının Giriş Tarihi: 21.01.2021 19:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.01.2021 19:55

Neredeyse iki hafta oluyor üzerinden geçen süre. Bursa’nın ana caddelerinden biri Ata Bulvarı’nda güpegündüz bir otomobilin tekerleği nasıl oluyorsa bir çete tarafından patlatılıyor ve içindekiler inince toplam 1 milyon 600 bin liranın olduğu çanta bu çete üyeleri tarafından çalınıyor.

Film senaryosu değil…

Üstelik ayrıntılar gerçekten ürpertici.

Tarih 11 Ocak 2021. Yer Ata Bulvarı…  Saat 17.00

Bursa’da iki işadamı Tapu Kadastro Müdürlüğü’nde yapılan satışın ardından satış bedeli olan 1 milyon 600 bin liranın bulunduğu çantayla birlikte araçlarıyla yola çıkıyorlar.

Belli ki onları takip eden birileri var. Ata Bulvarı’nda kavşağa geldikleri sırada dubleks lastiği indirecek bir atış yapılıyor araca. Normalde patlasa bile inmeyecek lastik iniyor.

Araçtan inen iki işadamı arka bagaj kapısını açıyorlar. Tam o sırada telefonla konuşan işadamına karşı taraftan soyuluyorsunuz hemen arabaya binin deniyor. Ama aradan geçen 1 dakikalık zamanda iş işten geçmiş oluyor. Araca baktıklarında çantanın çalındığını görüyorlar. Hemen polise haber veriliyor.

DHA’nın geçtiği haber aynen şöyle;

“Bursa'daki hırsızlık olayı, dün saat 17.00 sıralarında Nilüfer ilçesi 23 Nisan Mahallesi Ata Bulvarı’nda meydana geldi. İnşaat firması sahibi Osman K., Nilüfer ilçesindeki arsasını 1 milyon 600 bin TL’ye sattı. Tapu ve Kadastro 4. Bölge Müdürlüğü’nde teslim aldığı parayı çantaya koyan Osman K., beraberine arkadaşı C.P.'yi (49) de alıp, bankaya gitmek için otomobiliyle yola çıktı.

 Ancak Ata Bulvarı’na geldiklerinde otomobilin lastiği patladı. Osman K. ve C.P., patlayan lastiği yedek lastik ile değiştirdi. Osman K. yeniden otomobile bindiğinde 1 milyon 600 bin TL'nin bulunduğu çantanın otomobilde olmadığını fark etti. Yaptığı aramalara rağmen çantasını bulamayan Osman K., polisi aradı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.”

Şehrin göbeğinde güpegündüz tarihi bir soygun yapılıyor. Ancak hırsızlar buhar oluyor. Çok ilginç değil mi?

Daha ilginç olan noktalar var bu soygunda.

Hırsızlar Kolombiyalı…

Evet, evet yanlış okumadınız. Kolombiya’dan kaçak yollarla Türkiye’ye gelip burada çete kurup hırsızlık yapıyorlar anlayacağınız. Yurda gemilerle kaçak yollardan girmeleri zaten başlı başına olacak şey değil.

Ancak Türkiye’ye gelip burada çeteleşip organize hırsızlık yapmaları, planlı ve kurgulu işler görmeleri daha enteresan. Kolombiya’dan gelip bunları kendi başlarına yapmaları çok da inandırıcı değil. Üstelik güpegündüz hırsızlık yapıp buharlaşmaları da cabası.

Türkiye’de araç kiralıyorlar sahte belgeyle… Bir Türk vatandaşı gittiğinde babaannesinin kızlık zamanından başlayarak belge istenmesine rağmen bu adamlar kiralayabiliyor.

Ata Bulvarı’ndaki MOBESE kameralarını bile biliyor ve onlara yakalanmıyorlar. Dehşet verici gerçekten.

Eğer kamu kurumuyla irtibatlı değillerse ki bu da bir ihtimal adam takip ediyorlar. Filmlere taş çıkaracak senaryo ile hırsızlık yapıp sonrada ortadan kaybolabiliyorlar.

Üstelik bu yaşanan tek hadise değil. 3 ay önce Adana’da belki başka yerlerde de Kolombiya ve Guatanomo’dan gelen bu hırsızlar benzer yöntemlerle hırsızlık yapıyor.

Ne yazık ki, Adana’da yakalansalar da Bursa’da yakalanamadılar. Bu ciddi bir açık. Bu adamlar hırsızlık yaptılar Allah korusun ya terör yapsalar?

Devletin ve emniyet güçlerinin vakit kaybetmeden bu lejyoner hırsızları ve kimse arkalarını dayadıkları onları bir an önce ortaya çıkarmaları şart.

Dahası sınırların limanların ciddi bir şekilde kontrol altında tutulması gerekiyor. Bu çete elemanları nasıl oluyor da Türkiye’ye ellerini kollarını sallayarak girip çıkabiliyor. Bugün Türk vatandaşları bırakın limana hava alanına balıkçı barınağına bile öyle elini kolunu sallayarak giremezken.

Bu Türkiye Cumhuriyeti Devleti için kabul edilemez bir durum. Bu Türk vatandaşları için de kabul edilemez bir durum. Adamlar ta Kolombiya’dan gelip burada Türk vatandaşlarını soyabiliyor.

Böylesi bir saçmalık olmaz, olmamalı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü bu suçluları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Ancak anladığımız kadarıyla sadece Bursa emniyeti ile bu işi çözmek mümkün değil. Devletin devreye girmesi ve ilgili kurumların bu işin üzerine şiddetle gitmesi şart.

Kendi ülkesinde başka milletlerden insanlara soyulan bir vatandaşın durumunu bir göz önüne alın. Böyle bir durum vatandaşı da devletine olumsuz etkiler.

Umuyoruz ki kısa sürede bu hırsızlar bulunur ve iki işadamının arabasından çaldıkları paraları geri alırlar. Suçlulara da ağır şekilde ceza verilir. Kimsenin bu ülkede dışardan gelip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına bunu yaşatmaya hakkı da haddi de olamaz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.