SON DAKİKA
Hava Durumu

Erbabı yapınca…

Yazının Giriş Tarihi: 16.06.2022 21:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.06.2022 21:10

Yaklaşık bir aydır ama dahası yıllardır Nilüfer’de rant oyunları, rant çetesinin yaptıkları bu kentin gündemine geliyor ama kutsal ittifak bölgesi Nilüfer için en ufak bir ses asla çıkmıyor. 


Göz göre göre milletin hakkı rant çeteleri tarafından iç edilirken, siyaset başta olmak üzere Bursa şehri susuyor. Son dönemde malum EMİRKOOP üzerinden belgeler, iddialar, haberler kıyamet kopuyor. Ya da biz öyle sanıyoruz. 


İndependent Türkiye başta birçok yayın organında yapılan dolandırıcılıklar, hukuksuzluklar çarşaf çarşaf yayınlanıyor. Biz günlerdir kapağımızdan belgeleriyle konuları aktarıyoruz. Yine gazeteci arkadaşımız Semra Teke, her gün bir başka bilgiyi bir başka rezaleti kaleme alıyor. 
Netice…  
Nilüfer
’de işi üstatlar yapıyor o nedenle yorgan bile kımıldamıyor. Başka bir yerde olsa kızılca kıyamet kopacak onca şey var ama Nilüfer’de çok derin bir ittifak ve çok derin bir sessizlik hüküm sürüyor. 
Heybetli ağabeyler, derin bağlantılar, paylaşılan rantlar… 


Gazeteci Semra Teke, dünkü makalesinde birçok il başkanına aynı soruyu yöneltmiş. Onlara geçmeden önce Bursa’nın diğer ilçelerindeki en ufak konuların bile siyasi partiler tarafından nasıl köpürtüldüğünü de hatırlatayım. 
Misal CHP İl Başkanı İsmet Karaca, bir gün tren raylarında yürüyor bir gün hastane kapılarında açık da açın diye bağırıyor. Bir başka gün baretle bir yerde bir başka gün kent meydanında eylemde. Hedef daha çok yerel yönetimler üstelik. 


Bir başka renkli isim de İP İl Başkanı Selçuk Türkoğlu… BUSKİ önünde saat atıp, 15 Temmuz Meydanı’nda her ay tiyatro yapan İP ve il başkanı. 


Uzatmayalım.

Gazeteci arkadaşımız soruyor Mustafa Bozbey ve EMİRKOOP’la ilgili iddialara ne diyorsunuz diye!
(Buradan sonrası ağır mizah içerir)
Cevapları aynen alıyorum buraya ve altına yorumumu da iliştiriyorum tabi. 


İP İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Aile büyüklerinin rahatsızlığı ile uğraştığını (Allah acil şifalar versin), konuya vakıf olmadığını, sadece bir iki yazı okuduğunu, derli toplu okuduktan, inceledikten sonra cevap vereceğini belirtmiş. Buraya kadar normal ama sonrasında ısrarla  “yargı kararı var mı” diye soruyor. Büyükşehir Belediye başkanı başta olmak üzere Mustafakemalpaşa, Yenişehir gibi belediyelere yönelik yapılan eylemlerde sanki ellerinde yargı kararı varmış gibi… Konu bu olmasa da yargı kararları var sorulan isimle ilgili isterlerse iletiriz İP Bursa’ya. 


CHP İl Başkanı İsmet Karaca, “Bozbey’le ilgili sürekli birileri yazıyor, yanlış varsa ciddiye alıyoruz. Aynı süzgeçten diğer siyasiler de geçmeli… Olayın muhataplarını arayın sorun, konuya vakıf değilim” dedi. Vâkıf olmadığı konuda BESAŞ’ın önüne gidip açıklama yapıyor ama… Ya da vâkıf olmadığı Şehir Hastanesi ile ilgili bol bol açıklama yapıyor. Gidip muhataplarına sorma imkânı da varken.  Bugün daha muhalefet partisindeyken kendi sahandaki yolsuzluk ve hukuksuzluk iddialarını görmüyorsun yarın devlet yönetmeye kalkıyorsun. Allah muhafaza bir düşünün Bursa 1 aydır Nilüfer’de dönen rant oyunlarını konuşuyor, CHP il başkanı vakıf değilmiş. Belki de ruhsat kriziyle uğraşıyor olabilir diyerek geçelim.


Sahada az göründüğü gerekçesiyle son dönemde eleştiriler alan MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı’nın verdiği cevapta oldukça ilginç: “Bu konuyla ilgili bir yorum yapmak istemiyorum, muhatabının izah etmesi lazım.” Bence de izah lazım ama MHP’nin de konuyla ilgili düşüncesini öğrenmek isterdik.  Keşke MHP en azından bu konuya ciddi şekilde eğilmiş olsaydı. 


DEVA Partisi İl Başkanı Serkan Özgöz de bir şeyler söylemiş. Okudum ne dediğini anlamadım açıkçası. Daha doğrusu anlattıkları ile sorunun pek uyuştuğunu söyleyemem. DEVA daha akademik siyaset yapıyor ondandır diyip geçiyorum. 


Sonuç olarak il başkanları vakıf değiller, mahkeme kararı istiyorlar vs vs… Konu Nilüfer olunca sessizlik daha makbul oluyor ancak şunu hatırlatmakta yarar var. Bozbey Nilüfer Belediye Başkanıyken imara açtığı araziler içinde EMİRKOOP’a ait olan arsalardan ailesi ya da çalışanlarına kurdurduğu kooperatifler aracılığı ile bizim bildiğimiz 5 arsa almış durumda. Bu bile başlı başına siyasi etik kurallarını fersah fersah aşıyor. Milletin hakkını koruyanla korumayanın gün gelir halkın terazisinde okkası ortaya çıkar diyelim. Ve ekleyelim. Nilüfer’de işin üstatları sahne aldığı için yorgan bile kımıldamıyor…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.