SON DAKİKA
Hava Durumu

Erken mi olsun zamanın da mı olsun seçim?

Yazının Giriş Tarihi: 09.10.2021 19:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.10.2021 19:57

Aslında ben çok siyaset yazmıyorum. Ancak son dönemde gün aşırı ortaya saçılan anketler, muhalefet partilerinin her saat başı erken seçim talepleri gündeme doldurunca birazcık ucundan katılalım istedim.
Evet, Türkiye’de şu an durum, iktidar seçim zamanında yapılacak diye üstüne basa basa açıklama yapmasına rağmen tüm muhalefetin saat başı erken seçim çağrısı. 
Tabi bu medyaya da yansıyor. Muhalif medya ve muhalif gazeteciler neden erken seçim olması gerektiğini, iktidarı destekleyenler ise neden seçim olamayacağın ya da olmayacağını yazıp duruyor.
Buradan bakınca aslında seçimlerin zamanında yapılma olasılığının daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. Erken seçim alışkanlığının da artık geride kalması gerektiğini düşünüyoruz. Dahası iktidar süresinde muhalefetin etkin ve yapıcı bir anlayışla iktidarı hizmete zorlamasının erken seçim istemekten daha sağlıklı olacağını da söyleyelim. 

Uzatmayalım. Bugünkü bu seçim tartışmalarının hatırlattığı sevimli bir hikayeile bitirelim yazımızı:


“KIŞ AĞIR GEÇECEK
Bir sonbahar mevsiminde Kızılderililer toplanıp şeflerine kışın nasıl geçeceğini sormuşlar. 
Şef konuyla ilgili fikri olmasa da şeflik karizmasını çizdirmemek için kışın soğuk geçeceğini,  ona göre hazırlık yapmaları gerektiğini, özellikle de odun toplamaları gerektiğini söylemiş.
Fakat o da merak etmiş ve yakın bir kasabaya inip oradan telefon açarak meteoroloji yetkililerine kışın havanın nasıl geçeceğini sormuş. Telefondaki yetkili, `Evet, bu kış soğuk geçecek` cevabını vermiş. 
Kabilesine geri dönen şef, odun toplamaları konusunda acele etmeleri gerektiğini söyleyerek odun toplama işini hızlandırmış. 
Bir iki hafta sonra şef tekrar kasabaya inerek meteoroloji yetkililerine, kış mevsiminin gerçekten soğuk geçip geçmeyeceğini sormuş.
Telefondaki yetkili `Evet, bu kış gerçekten soğuk geçecek` cevabını vermiş. 
Bunun üzerine kabilesine geri dönen şef Kızılderilileri daha çok odun toplamaları gerektiği konusunda uyarıp, emirler vermiş.
Aradan yine bir iki hafta geçince şef tekrar yine kasabaya giderek meteorolojiyi arayarak: `Bu kışın gerçekten soğuk geçeceğinden emin misiniz?, şeklinde aynı soruyu yöneltmiş. 
Karşıdaki yetkili `Evet, kesinlikle eminiz, Çünkü Kızılderililer deli gibi odun topluyorlar` cevabını vermiş.”
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.