SON DAKİKA
Hava Durumu

Esgin, muhalefeti ifşa etti!

Yazının Giriş Tarihi: 09.06.2022 21:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.06.2022 21:21

Siyasetin gündemi her geçen yıl polemiğe ve saçma sapan tartışmalara doğru hızla kayarken, siyasetin millete ve ülkeye hizmet etmek için bir araç olduğunu gösteren Bursa’daki isimlerin en ön saflarında hiç kuşkusuz AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin geliyor. 


Bitmeyen bir enerji ve çalışma azmiyle Bursa’ya ve ülkeye hizmet etmek için adeta çırpınıyor. 
Bursa’daki çalışmalarını zaten yakından takip ediyor Bursalılar. 


TBMM ve Ankara ayağında da aynı mücadeleyi veriyor kendisi. Bursa yatırımlarını adım adım takip ediyor adeta. 
Bakanlarla en çok görüşen en çok  kendi şehri için yatırım talep eden, kendi şehrine yatırım getirme gayreti içinde olan vekillerden birisi olarak zaten tarzını ortaya koyuyor. 
Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, TBMM’de görüşülen önemli bir kanunla ilgili dün sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. 


Açıklamasına, “Kıymetli Hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız, söz verdiğimiz gibi sağlıkta şiddet ve malpraktis yasalarından sonra mali ve özlük haklarındaki anlamlı iyileştirmeler ve yaşam standardının yükseltilmesi için yaptığımız çalışmalara devam ediyoruz” sözleriyle başlayan Esgin, muhalefetin bu yasalara nasıl mukavemet gösterdiğini anlattı. 


Aynı zamanda bir hekim olan ve son dönemde hekimler ve sağlık çalışanlarıyla ilgili sıkıntıların çözümü ve haklarının geliştirilmesi konusundaki gayretleri ortada olan Esgin, sağlıkta şiddet ve malpraktis yasasındaki önemli düzenlemelere muhalefetin red oyu verdiğini ve ifşa olduğunu hatırlatırken,  hekim ve sağlık çalışanlarının haklarıyla ilgili hazırlanan yasa teklifiyle ilgili de tam da bekledikleri gibi bir tavırla karşılaştıklarını, muhalefetin kazanımların akim kalması için bir siyaset tarzı ortaya koyduklarını üzülerek gördüğünü aktardı. 


Sağlık komisyonunun son toplantısında her konuda olduğu gibi; hekim ve sağlık çalışanlarımızı kısır siyasi polemiklere alet etme çabasını gördüklerini anlatan Esgin, “Millete bugüne kadar hayrı dokunmamış, taş üstüne taş koymamış muhalefet yine algı-şov siyasetlerine devam etmektedir. 
Amaçları; üzüm yemek olmayanların, hekim ve sağlık çalışanlarımızın kazanımlarını tartışmaya açarak bunların önüne geçme ve buradan makus bir siyasi çıkarım elde etme niyetleri aşikardır. Olmaz olsun böyle bir muhalefet..
.” sözleriyle sitemini ve eleştirisini dillendirdi. 


Muhalefetin tüm bu ikircilikli siyaset tarzına rağmen çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüklerini de anlatıyor Esgin ve aslında kimin milletten yana kimin milletin karşısında olduğunu da bir kez daha herkese gösteriyor. 


Egin, sözlerini, “ Covid döneminde örnek bir mücadele sergileyen hekim ve sağlık çalışanlarımız, günün sonunda önemli kazanımlar elde edecektir. Sağlıkta şiddet ve malpraktis yasalarıyla koruma kalkanı altına aldığımız sağlık çalışanlarımıza hayat standardında da önemli kazanımlar sağlıyoruz. 
Hiç kimse hiçbir şey adına gözbebeğimiz hekim ve sağlık çalışanlarımızı siyasi polemiklerine lütfen alet etmesin. Hekim-Sağlık Sendikaları ve Meslek Örgütlerimiz de mesleki popülizm adına muhalefetin arka bahçesi konumuna düşmesin. Biraz samimiyet ve az daha sabır...
” diyerek bitirdi. 


Ne yazık ki Mustafa Esgin’in açıklamalarıyla bir kez daha ortaya çıkıyor ki, bu ülkedeki muhalefet milletin menfaatleri ya da hizmet kaygısından öte, kişisel ikbal ve hırsların hakim olduğu, aklın değil hırsların hakim olduğu bir mahtığa sahip. 


Oysa ki yapıcı muhalefetle hem muhalefet görevi yerine getirilebilir hem de milletin menfaatleri korunabilir. Yıkım ve provakasyon muhalefetinin bu millete ve ülkeye olmadığı gibi muhalefete de bir katkısı ve faydası olmaz. 


Güçlü ülkenin güçlü iktidarı olmak yerine zayıf ülkenin güçsüz iktidarı olmayı tercih ediyor olmak hazir ve utanç verici. Oysa muhalefet tam da zayıf ülke zayıf iktidar için çaba gösteriyor ne yazık ki. 


Muhalefet iktidarı itecekken, bugün muhalefeti yukarıya çekmek için de mücadele veren bir iklim yaşıyoruz. Cumhur ittifakının işi bu anlamda da oldukça zor. Yalan ve algı siyasetine kurban etmek istiyorlar ülkeyi ancak artık bu millet bunu yemez. 


Mustafa Esgin gibi bu ülkenin binlerce yiğidi ve doğruları anlatan, doğrular için mücadele eden, milleti ve ülkesi için siyaseti bir araç kabul eden yürekli evlatları var….
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.