SON DAKİKA
Hava Durumu

Esgin’den hava ulaşımı için güç birliği çağrısı 

Yazının Giriş Tarihi: 14.10.2021 20:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.10.2021 20:11

Bursa’da hava ulaşımının ileriye gitmesi ve kentin hem tüm ülkeye hem de dünyaya hava yoluyla bağlanması için en büyük gayreti gösterenlerin başında hiç şüphesiz AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin geliyor. 
Milletvekili seçilmeden önce de Bursa’da her alanda elinden gelen çabayı gösteriyordu Mustafa Esgin. Vekil seçildikten sonra da sahada en fazla gördüğümüz isimlerden birisi hiç şüphesiz. 
Bursa’da olduğu zamanlarda mahalle mahalle, sokak sokak gezip vatandaşla buluşan ve onların dertlerin dinmeyen, sohbet edip sorunlarını çözmek için gayret gösteren Esgin, Ankara’da olduğu dönemlerde de Bursa için her an bir çaba içinde oluyor. Bursa’nın meselelerini TBMM’ye taşıyarak sık sık orada dillendiriyor, Bursa adına adeta bir bakan gibi çalışıyor. 
Bunların hepsini zaten vatandaş da görüyor. Mustafa Esgin’in Bursa’da özellikle ulaşım noktasında projelerin ısrarlı takibini yapması ve sonuçlanana kadar peşini bırakmaması önemli. Pandemi öncesinde Bursa’dan birçok Anadolu kentine ve Balkanlara uçak seferlerinin yapılması için adeta çırpındı. Ve birçok Anadolu kentine seferler yapılırken doluluk oranları ile Bursa’nın potansiyeli de bir kez daha ortaya çıktı. 
Hava ulaşımı tam rayına girdi derken ne yazık ki pandemi süreci başladı ve uçak seferleri durduruldu. Süreci takip eden yine Esgin oldu ve bir kez daha seferlerin yeniden başlatılması için azami mesaiyi harcadı. 
Dün çok önemli bir çıkış daha yaptı Mustafa Esgin. Bursa Havalimanının etkin kullanılması için siyaset üstü bir çağrı ile tüm dinamikleri harekete geçmeye davet etti. 
Sosyal medya üzerinden çağrısını dillendiren Bursa Milletvekili Mustafa Esgin,  Bursa Havalimanının etkin kullanılması yönünde uzun zamandır mücadele verildiğine dikkati çekerek,  "Açık Davetimdir" başlıklı bir paylaşım yaptı. 
İşte o paylaşımda uzunca bir süredir Bursa Havalimanının etkin kullanımı için uzunca süredir büyük bir mücadele verdiklerinin altını çizen Esgin, artık bu mücadelenin siyaset üstü ve Bursa’nın bir bütün olarak vermesi gerektiği dönemin geldiğini anlattı. Bugüne kadar kendisine destek veren Bursa halkına teşekkür eden Esgin, pandemiden etkilenen bu sektörde Bursa’nın yolculuğunun devam edebilmesi için güç birliğinin şart olduğuna vurgu yaparken, “Mevcut hatlarımıza yeni hatlar ekleyebilmenin yegane yolu, var olan hatlarımızda yüksek doluluk oranları yakalayabilmektir. Siyaset kurumu, Bursa'nın bu sürecine katkı sağlamak gayretinde olmalıdır. Buradan bir siyasi polemik çıkarmak, algı yapmaya çalışmak, ancak Bursa'ya zarar vermek anlamına gelir” dedi. . 


Bursa Havaalanının ve hava kargo taşımacılığının daha işlevsel hale gelmesinin Bursa’nın elinde olduğunu ifade eden Esgin, mevcut Anadolu Jet'in sefer sayısının artmasının yanı sıra Bursa merkezli bir hava yolu şirketinin kurulmasının önemine de vurgu yaptı.  Esgin çağrısını, “Şimdi tekraren bütün siyaset yapan kurumlar, hemşeri derneklerimiz, iş dünyamız, basınımız ve Bursa sevdalılarını Bursa Havalimanı ortak gündeminde bir araya gelmeye davet ediyorum" sözleriyle tamamladı. 


Bursa Milletvekili Mustafa Esgin’in bu çağrıyı yaptığı saatlerde CHP’nin Bursa İl Başkanı ise sığ bir siyaset anlayışı ile Yenişehir Havaalanı önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuduk ve biz utandık. İsmet Bey de okusa bence o da utanır. İktidar partisinin çalışkan milletvekili birlik beraberlik çağrısı yaparken CHP İl Başkanı tamamen algıya yönelik ve herhangi bir amacı olmayan, kasaba siyasetinden ileriye gidemeyen açıklamalar yapıyor. Bursa hak ettiği yere gelemiyorsa zaten bu sığ siyaset anlayışından gelemiyor. Bir öneri bir proje ya da daha iyi olması için bir çaba göstermek yerine tamamen polemiğe yönelik içi boş eleştirilerle gündeme geleyim de nasıl gelirsem geleyim anlayışından ileriye gidemiyor ne yazık ki CHP İl Başkanı. 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.