SON DAKİKA
Hava Durumu

Esgin,yeni tartışmanın fitilini yaktı!

Yazının Giriş Tarihi: 12.10.2020 21:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.10.2020 21:49

Malum son aylarda Bursa’da siyaset algı operasyonları ve polemikler üzerinden yürüyor. 

Aslında yapıcı ve yönlendirici siyaset yapması gereken muhalefet daha çok polemik ve algı operasyonuyla süreci götürüyor. Su faturası tartışması, resmi bayram kutlamaları tartışmaları ve son olarak BUDO’nun yaptığı yüzde 40’lık indirim üzerinden rol kapma operasyonları.

Su faturalarıyla ilglii bir süredir devam eden tartışmalara Büyükşehir Belediyesi attığı adımla son verdi. Hala bir takım kırık sesler çıkıyor ama faturalardaki katı atık bedellerinin çıkarılmasıyla vatandaşın yüzü güldü. 

Büyükşehir Belediyesi topu ilçe belediyelerine attı. Şimdi bu bedellerin alınıp alınmamasıyla ilgili karar ilçe belediyelerinde. Bir bölümünde sancı var ancak bir bölümü bu bedelleri almayacağını açıkladı. Çöp toplama asıl olarak kamu hizmeti. Belediyelerin asli görevi. Yani burada vatandaşın cebine göz dikmenin çok da bir alemi yok. Kanunen bir zorunluluk varsa onuda sembolik bedellere bağlayarak bu işi çözmek mümkün. 
 

Gelelim BUDO’ya…

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş birkaç gün önce Mudanya’yı ziyaret etti. BUDO önünde yaptığı açıklama ile bilet fiyatlarında yüzde 40 indirim sağlandığını duyurdu. 

Hemen ardından CHP İl Başkanı İsmet Karaca yanına, Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Büyükşehir Grup Sözcüsü Osman Ayradilli ve Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz’ı da alarak soluğu BUDO önünde aldı. 

Yaptığı konuşmada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür etti indirimden dolayı. Dahası Hayri Türkyılmaz’da İmamoğlu’na teşekkür etti. 

Birkaç ay önce gidip İmamoğlu ile görüştüklerini, İmamoğlu’nun iskeleye zam yapmamasının bu indirime imkantanıdığını ileri sürerek tüm işi İmamoğlu ve kendilerine pay ettiler.

Bu toplantının ardından özellikle sosyal medyada Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve bir çok kişinin diline düşen CHP’liler, ulusal medyaya da haber oldular.

Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini itibarsızlaştırmak isterken komik bir duruma düşen CHP’lilere hayati soruyu ise Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, yine BUDO önünden yöneltti:

“Seçimin üzerinden bir buçuk yıl geçti. Nilüfer, Mudanya ve Gemlik’te hizmet nerede?” CHP’nin üç belediyesi de algı operasyonları ile siyaset yapıyor. Ortaya koydukları elle tutulur bir hizmet yokken, gerek Bursa Büyükşehir Belediyesi gerekse kamu kurumlarına yönelik algı açıklamalarıyla bu hizmet yoksulluğunu gizlemeye çalışıyorlar. 

İşte tam bu noktada Mustafa Esgin’in gündeme getirdiği CHP’li belediyelerin hizmetleri ile ilgili konu, önümüzdeki günlerde Bursa’da ciddi gündem olacak. Gözlerin çevrildiği bu üç belediyenin hizmet yapmak yerine algı ile insanları oyalamaları ve artan sorunlar, yapılamayan hizmetler bir kez daha kamuoyunun önüne gelecek. 

Yani CHP İl Başkanı İsmet Karaca ve ekibi attıkları adımla belki kamuoyunda tebessüm oluşturdular ancak asıl kurşunu kendilerine sıkmış oldular. Şimdi gözler CHP’li belediyelerde. Bakalım kamuoyunu tatmin edecek bir icraatın içinden açıklaması gelir mi?

Kendi belediyelerinin yapamadığı hizmetlerin yanı sıra örneğin katı atık bedeliyle ilgili bir açıklama yapmamaları, bu bedelleri vatandaştan almak için verdikleri mücadele başta olmak üzere, konser, tiyatro, festival dışında ortaya koydukları önemli bir icraatı olmayan bu üç belediyeyle ilgili can alıcı soruyu soran Esgin, önemli bir eklemede de bulundu. Esgin, Büyükşehir Belediyesi ve merkezi yönetimin onlarca hizmetinin bu üç ilçedeki vatandaşlara ulaştığını aktardı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.