SON DAKİKA
Hava Durumu

Etkin muhalefet Nilüfer’in kaderini değiştirir!

Yazının Giriş Tarihi: 11.10.2021 19:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.10.2021 19:50

Murat Evke, 
Mihrimah Kocabıyık, 
Gökhan Dinçer,
Ecem Yıldırım (*)
Necmi Bayram, 
Ömer Faruk Altunal, 
İlyas Kara, 
Arif Kurt, 
Kadri Çiftçi, 
Orhan Çiçek (*)
AK Parti’nin Nilüfer Belediye Meclis üyeleri. Ellerinde Nilüfer’in sola teslim kaderini değiştirme imkânları var. Ama yeterince performans gösterdiklerini söyleyemeyiz. 
 Tam 22 yıldır Nilüfer sola teslim ve bu kaderini yenebilir. Ve bu ancak milletle ilgilenerek, milletin dertleriyle dertlenip, onların sorunlarıyla haşır neşir olarak sağlanabilir. 


Öyle çok uzaklara gitmeye gerek yok. Gerçekten muhalefetteyken de etkin ve etkili siyaset yapılabileceğinin örnekleri Bursa’da var. Hem büyükşehirde hem de ilçelerde iyi örnekler var. Daha iyisini Nilüfer Meclisi’nde AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri yapabilir. 
Örneklerle anlatalım. Mudanya iki dönemdir Hayri Türkyılmaz yönetiminde ciddi irtifa kaybediyor. Türkyılmaz’ın karşısında MHP Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Bülent Erden iki yıldır ciddi bir muhalefet sergiliyor. Bülent Erden, kamuoyundan da ciddi teveccüh alan bir kişi olarak ilçenin nabzını tutuyor. Etkili siyaseti ve milletin sorunlarına olan ilgisi ile birçok sorunun çözüme ulaşmasında rol oynuyor. 
Osmangazi’de İYİ Parti Grup Sözcüsü Büşra Şahin’i de örnek gösterebiliriz. İlçenin tüm sorunları ile ilgileniyor ve Dündar yönetimini ciddi bir şekilde zorluyor. CHP Grup Sözcüsü Sefa Yılmaz da benzer şekilde etkili oluyor. 
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Karacabey Belediye Başkanı ve aynı zamanda Grup Sözcüsü Ali Özkan örneği var mesela. Ali Özkan,  mecliste etkin siyasetle öne çıkıyor. Yine CHP’li Ercan Korkmaz Büyükşehir’de öne çıkan bir siyaset yapıyor. 
Gemlik Belediye Meclisi’nde AK Partili Mehmet Şamil Yiğit’in ilçeye hâkimiyeti ve meclisteki performansı da geleceğe yönelik mücadeleyi ve umudu yaşatıyor. Muhalefet üyeleri muhalefette oldukları ilçe meclisleri ve büyükşehirde seslerini yükseltiyorlar. 
Bu tespitin ardından tekrar Nilüfer’e dönelim. Ne yazık ki Nilüfer’de sokaktaki insana sorsak bir tek tane AK Partili meclis üyesi saymakta zorlanır. Bu etkin ve etkili muhalefet yapmayan ya da yapamayan meclis üyelerinden kaynaklanıyor tabiî ki. 
Oysa AK Parti’nin oldukça donanımlı meclis üyeleri var. Sorunları çok net ifade edebilecek üyeler bunlar. Hepsi kendi alanında oldukça başarılı. Onlar da sokağa çıksa, sorunları her kanaldan aktarsalar ve ilçenin gündemini belirleseler olmaz mı? 
Örneklemek gerekirse, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, belediye başkanları, milletvekilleri son aylarda gece gündüz sokakta, mahallede vatandaşın olduğu her yerde mesai harcıyor, milletle buluşuyorlar. Sorunları dinleyip çözüm yolları arıyorlar. Meclis üyelerinin de böyle davranmasını beklememiz de o kadar doğal. 
Suya sabuna dokunmadan siyaset yerine, elini taşın altına koyan, millet için mücadele veren bir siyaset Nilüfer’i sola mahkûm olmaktan kurtarmaz mı? Kesinlikle kurtarır. 
O halde Nilüfer’de muhalefet meclis üyeleri hem Nilüfer halkının hakkını hukukunu korumak hem de siyasette gelecek seçimi kazanma iddiasını da net bir şekilde ortaya koymalı. 
Not: Ecem Yıldırım meclis üyeliğinden istifa etti. Yerine yedekten Orhan Çiçek geldi. Son mecliste Orhan Çiçek yer aldı. 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.