SON DAKİKA
Hava Durumu

Evde kalmak için sebepler üretin!

Yazının Giriş Tarihi: 21.03.2020 21:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.03.2020 21:29


Dünya ve Türkiye'de önü bir türlü alınamayan yeni tip corona virüsü insanlar arasında panik ve korkuya neden oluyor. Bir çok firma sağlık her şeyden önemli diyerek üretimini ve satışını durdurdu. Evde Kal Türkiye diyerek güzel bir algı operasyonu yaptı diyebiliriz.   Sağlık her şeyden önemli diyen firmaları canı gönülden kutluyorum. 
Tatbiki her şey bununla  bitmiyor. Israrla evde kal çağrısına uymayan bir kitlede var. Bana bir şey olmaz gibi yanlış algoritmalar içine girenken,  evet sana bir şey olamayabilir ama;  sevdiğine, ailene, çocuğuna vs olma ihtimali çok yüksek.  Hepimiz Türkiye değil dünya basınını takip eder olduk. İtalya, Fransa, Çin' de durum nedir diye... Son zamanlarda “İtalya durumuna düşer miyiz”î konuşmak yerine ne yaparsak en az hasarla atlatırız devreye sokmamız gerekiyor. Bütün yurtdışı bağlantılarımızı keserek, vaka artışlarımızı beklemeden olağanüstü hal ilan edip Biz başardık demek bu kadar zor olmamalı...  Üç hafta hayatımızın kısıtlanması geleceğimizin kısıtlanmasından iyidir. 
Çok geç olmadan güzel günler için bugün evde kal ki, Yarın sokaklar bizim olsun...
Evde hayat var üstelik. Ailenizle daha fazla zaman geçirme imkanı, sohbet etme, kitap okumak, mutfakta döktürmek, balkonda çay içmek bunlardan sadece bir kısmı. Film seyretmek, belki resim yapmak belki kitap yazmak neden olmasın. 
Sürekli ertelediğiniz bir çok şey olabilir. Bunları yerine getirebiliriz. Büyüklerimizle ilgilenip hayır dualarını almak var. Çocuklarımızla oyunlar oynayıp onları mutlu etmek var.  Ve milletimize bir asker gibi hizmet etme fırsatı. 
Dışarı çıkıp virüsün yayılmasına imkan tanımazsak tıpkı sağlık çalışanlarımız gibi tıpkı askerlerimiz için milletimize önemli bir hizmette bulunmuş oluyoruz. Burada bakınca oldukça önemli bir görev öyle değil mi? 
Bir düşünün evde kalmak için binlerce neden bulabilirsiniz. Bulun bence ve evde kalın….


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.