SON DAKİKA
Hava Durumu

Fare kafayı çekince…

Yazının Giriş Tarihi: 06.06.2020 21:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.06.2020 21:07

Meşhur kısa bir fıkradır. Fareye içiriyorlar tavına gelince masaya yumruğu vuruyor ve cesaretle “o kedi buraya gelecek” diyor. 

Batını ve Avrupa’nın despot alçaklarının ve dünya düzeninin getirdiği bir yapıyla 70 yıl Türkiye ile kendini aynı klasmanda zanneden ve şımaran Yunanistan, o günlerin çoktan geçip gittiğini hala anlayabilmiş değil. 

Sabaha kadar uzo deviren Yunan siyasetçiler o kafayla Türkiye’yi hedef alıyor ve değil bizi dünyayı güldürüyorlar. 

Bölgesel güç olan ve Yunanistan’la kıyaslanamayacak bir durumda olan Türkiye’nin dünya dengelerini değiştirerek hakkını hukukunu koruyor olması şımarık Bizans artıklarını titretiyor adeta. 

Onlar da mahallede cilli oynayan ve mızıkçılık yapan çocuklar gibi hem kaçıyor hem de laf yetiştiriyor sözüm ona. 

Son olarak Yunanistan Savunma Bakanı NikosPanagiotopoulos, bir provokasyon olması halinde Türkiye’ye karşı askeri bir müdahale de dahil olmak üzere, ülkesinin egemenlik haklarını korumak için her şeye hazır olduklarını söylemiş. 

Ege’de Türkiye’nin barışçıl tutumunu istismar ederek küçük ada ve kayalıkları gasp etmeye kalkan bu Bizans’ın artıkları, hala Türkiye’nin eski Türkiye olmadığının farkında olmadıkları ne acı. 

Çok değil yüz yıl önce dedeleri Türk vatanını işgal etmeye kalkmış 7 düveli arkasına alarak gelmesine rağmen hikayeninsonunda Ege denizinin dibini boylamışlardı. 

Çok bilinen başka bir söz daha vardır. Ege Denizi’nde balıktan çok Trüklerin denize döktüğü Yunan askeri vardır diye. 

O şartlarda İzmir tarafından denize dökmüş Türk milleti bunların dedelerini bugün dökülecekleri deniz Ege değil Yunanistan’ın diğer tarafındaki Adriyatik olur. 

Akdeniz’de kurdukları tezgahı Türkiye’nin Libya müdahalesi ile darmadağın etmesi ve Ege’de gücünü hissettirmesi Bizans’ın artıklarını oldukça endişelendiriyor.

Ya adam gibi hak ve hukuk tanıyacaklar ya Türkiye’nin kendilerini adam etmesine razı gelecekler. Başka çareleri yok. Sırtlarını dayadıkları AB’nin de onlara çare olmadığını bir an önce anlasalar iyi olacak!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.