SON DAKİKA
Hava Durumu

134 FETÖ'cüye 15 yıla kadar hapis istemi

FETÖ'nün askeri yargı yapılanmasını oluşturdukları iddia edilen 134 sanığa, 7,5 yıldan 15

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2018 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2018 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
134 FETÖ'cüye 15 yıla kadar hapis istemi

FETÖ'nün askeri yargı yapılanmasını oluşturdukları iddia edilen 134 sanığa, 7,5 yıldan 15 yıla kadar değişen sürelerde hapis cezası verilmesi istendi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında ortaya çıkan sözde "sıkıyönetim mahkemelerinde görevlendirme listesi"nde ismi bulunan ve örgütün askeri yargı yapılanmasını oluşturdukları belirtilen 136 kişinin yargılandığı davada, 134 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.


Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu. Tanık beyanlarının alınmasıyla devam edilen duruşmada, sanıkların ek savunmalarının ardından Cumhuriyet Savcısı Emre Giray esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Firari sanıklar İsmail Pektaş ve Ahmet Mushab Tamer'in dosyalarının ayrılmasını isteyen Savcı Giray, 134 sanığın ise "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talebinde bulundu. İddianamede, sanıkların "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" suçlarından da cezalandırılmalarının istendiğini hatırlatan savcı, sanıkların bu suçlamalardan beraatine karar verilmesini talep etti.


Mütalaanın ardından ara kararları açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar ve avukatlarına esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma hazırlayabilmeleri için süre verilmesine, tutuklu sanıklardan İbrahim Yiğit, Tarık Özbek, Mustafa Bozkurt, Celalettin Kuga, Ahmet Arık, Mustafa Bek, Mehmet Sadık Özgüven, Ali Rıza Bayana ve Ahmet Akdoğan'ın da adli kontrol şartıyla tahliyesine hükmetti. Davanın görülmesine 1 Ekim'de devam edilecek. (AA)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.