SON DAKİKA
Hava Durumu

34 kişinin şehit edildiği Köprüde, ateş açmadıklarını iddia etti

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, aralarında Erol Olço

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2018 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2018 19:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
34 kişinin şehit edildiği Köprüde, ateş açmadıklarını iddia etti


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, aralarında Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin haklarında 37'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen 135'i tutuklu 143 sanığın yargılandığı davaya devam ediliyor.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yer alan binadaki büyük salonda yapılan duruşmada, tutuklu sanık eski binbaşı Ahmet Taştan'ın çapraz sorgusu yapıldı.

15 Temmuz gazisi Safiye Bayat da darbe gecesi kendisine müdahale eden Taştan'a çeşitli sorular yöneltti.

Bayat, duruşmaya verilen arada AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisine darbe gecesi müdahale eden sanıkla duruşmada karşı karşıya geldiklerini söyledi.

Sanığın ifadelerinde köprüde yaşananları anlatmadığını belirten Bayat, şöyle konuştu:

''Darbeci sanıkla bugün yüzleştik. Kendince bir metin hazırlamış. Buna savunma diyemeyiz ve köprüyü hiç anlatmadı, yaptıklarını anlatmadı. Sadece 6 saatlik bir metin hazırlamış, çok fazla bilgiye sahip, çok fazla bilgi almış. Ama hep askerlerin dışındaki oluşumlardan bahsediyor. Sivil insanlar olabileceğini, diğer polislerin kurşunlarından kaynaklanmış olabileceğini, Nakkaştepe üzerinden keskin nişancının ateşi sonucu yaralanmış olabileceklerini söylüyor."

Bayat, sanığın o gece ateş açmadıklarını savunduğunu dile getirdi.

"Gerçekten gülmemek elde değil. 8 saat bununla mücadele verdim." diyen Bayat, şunları anlattı:

"Sanık, hiçbir şekilde bir insanı incitecek bir şey yapmadığını söyledi. İnsana yaptığı zulmü mü anlatsam yoksa bana yaptığı haksızlıkları mı anlatsam diye düşündüm. Hatice Kübra Çiftçi'ye yapılanları mı anlatayım dedim ama hepsini sırayla söylemeye gayret ettim. Söz aldım Mahkeme Başkanından ve sanığa bana yaptıklarını neden anlatmadığını sordum. Öyle bir olay gerçekleşmediğini söyledi. Bu çok enteresan, onun için o gece hiç yaşanmamış ve hatta orada değilmiş gibi bir izlenim yaratmaya çalışıyor. 'Ben hiçbir şekilde suçlu olduğumu kabul etmiyorum, öyle bir olay hiçbir şekilde gerçekleşmedi ve sizi tanımıyorum.' dedi. Yaralamalarını, hırpalamalarını hatta yanağımın üzerinden ateş açtığını söyledim. Askerlerin ellerinden silahlı alarak ateş açmış ve bunların hepsini inkar etti. Bana yaptıklarını inkar etti, beni tanımadığını söyledi."

Bayat, sanığın suçluluk psikolojisi içinde olduğunu ifade ederek, "Yoğun suçluluk altında hissediyor kendisini, ben öyle düşünüyorum. O gece psikolojisi ve buradaki psikolojisi de sıfırdı. Onun şu an vicdan muhasebesi var. Onun altından kalkamayacak, zaten kalkamıyor da. O yüzden kendinden vazgeçmiş bir tavır sergiliyor." diye konuştu. (AA)




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.