SON DAKİKA
Hava Durumu

Afrika FETÖ'den temizleniyor  

Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz, "Şu ana kadar 26 ülke ile mutabakat zaptımız

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2018 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2018 18:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Afrika FETÖ'den temizleniyor  

Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz, "Şu ana kadar 26 ülke ile mutabakat zaptımızı imzaladık, 16 ülkede okulları devraldık. An itibariyle 8 bin 900 öğrencimizle eğitime devam ediyoruz." dedi.


Afrika'daki 26 ülke ile Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait okulların devri için mutabakat zaptı imzalayan Türkiye Maarif Vakfı, 16 ülkedeki okulların devir işlemlerini tamamladı. Hali hazırda bu okullarda 8 bin 900 öğrenci eğitim görüyor. Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yavuz, AA muhabirine Vakfın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yavuz, saha çalışmalarına bir yıl önce başladıklarını, bu kapsamda Afrika'nın tamamında hızla müzakereler yürüttüklerini dile getirdi. Yavuz, "Şu ana kadar 26 ülke ile mutabakat zaptımızı imzaladık, 16 ülkede okulları devraldık. An itibariyle 8 bin 900 öğrencimizle eğitime devam ediyoruz." dedi.



Mali'de 2 bin 500 öğrenciye hizmet veren 20 bina ile 18 okul devralındı

Mali'deki çalışmalarının Vakfın dünyadaki en büyük atılımı olduğunu ifade eden Yavuz, FETÖ'nün bu ülkede 20 yıldır Türkiye Cumhuriyeti'nin imkanlarını sömürerek ve itibarını kullanarak ülke karşıtlığı yaptığını, 15 Temmuz'da da alçaklık ve hainlikle darbe girişiminde bulunduğunu söyledi. Yavuz, FETÖ'nün Afrika'daki en büyük okullarının Mali'de bulunduğuna işaret ederek, bu ülkedeki devralma görüşmelerinin çok çetin geçtiğini, ama 2 ay önce okulları devraldıklarını bildirdi. Mali'de 2 bin 500 öğrenciye hizmet veren 20 bina ile 18 okulu devraldıklarını dile getiren Yavuz, "Terör örgütünün her yerdeki okullarını almaya devam edeceğiz." dedi. Yavuz, Nijer ve Somali'de devraldıkları okullarda ilk mezunlarını verdiklerini de sözlerine ekledi. (AA)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.