SON DAKİKA
Hava Durumu

Casus Brunson için AYM'ye başvuru

Fethullahçu Terör Örgütü (FETÖ) ve PKK adına çalıştığı iddiasıyla ev hapsinde yargılaması devam eden ABD'li rahip Andrew Craig Brun

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2018 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2018 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Casus Brunson için AYM'ye başvuru
Fethullahçu Terör Örgütü (FETÖ) ve PKK adına çalıştığı iddiasıyla ev hapsinde yargılaması devam eden ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'ın ev hapsinin kaldırılması için avukatı Anayasa Mahkemesine başvurdu. 
 

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gelen Brunson'un avukatı İsmail Cem Halavurt, müvekkili hakkındaki "ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı" kararına ilişkin İzmir'deki Ağır Ceza Mahkemelerine yaptığı itirazın reddedilmesinin ardından aynı taleple Anayasa Mahkemesine başvuru formunu gönderdi. Avukat Halavurt'un yaptığı başvuruda, talebinin duruşmalı olarak incelenmesi, müvekkil Brunson'un halen ''ev hapsinde olması sebebiyle'' başvurunun öncelikle ele alınmasını ve tedbir kararı verilmesi talep edildi. Tedbir talebi ile ilgili olarak müvekkili hakkındaki ev hapsi kararının kaldırılmasını talep edilen başvuruda, müvekkilinin ev hapsinde tutulmasının hukuka aykırı olduğunun tespiti ile Anayasa'nın 5. maddesinin ihlal edildiğinin tespitine karar verilmesi istendi. (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.