SON DAKİKA
Hava Durumu

FETÖ, örgütü deşifre eden mensubunu TRT'den atmış

İzmir'de, "askeri casusluk soruşturması"ndaki usulsüzlüklerle bazı bilgilerin sızdırılmasın

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2018 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2018 18:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
FETÖ, örgütü deşifre eden mensubunu TRT'den atmış

İzmir'de, "askeri casusluk soruşturması"ndaki usulsüzlüklerle bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki mensupları hakkında açılan davada 26'sı tutuklu 102 sanığın yargılanmasına devam edildi.


İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.


Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kayda alınan duruşmada etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan tutuksuz sanık B.G. savunma yaptı.


2009'a kadar FETÖ ile bağlantısının bulunduğunu ancak söz konusu tarihte örgütle bağlantısını kopardığını ileri süren B.G, TSK'daki bazı askerlerden sorumlu olduğunu anlattı.


Tutuksuz yargılanan Cüneyt Ö'nün FETÖ mensubu olduğunu iddia eden B.G, "İzmir'e geldiğimde Cüneyt'i bir büfeden kontörlü telefonla arardım. Buluşacağımız yeri söyler, sonra da bir araya gelirdik. Görüşmelerde kesinlikle cep telefonu üzerinden iletişim sağlamazdık." dedi.


B.G, şu beyanlarda bulundu:


"15 Temmuz 2016'daki FETÖ'nün darbe girişiminden önce devlete yardımcı olmak ve örgütü deşifre etmek amacıyla emniyete ifade verdim. Bunu duyan TRT'deki FETÖ'cü amirlerim işime son verdi, mağdur oldum. FETÖ ile mücadele eden noktadan işten atılan durumuna düştüm."


B.G, savunmasının ardından daha önce ilgilendiği bazı eski asker sanıklarla ilgili teşhiste bulundu.


Mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.



İddianame

İzmir Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya'nın hazırladığı 697 sayfalık iddianamede, aralarında örgüt elebaşı Fetullah Gülen, gazeteci Tarık Toros, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın yaveri emekli albay Gürsel Yüce, eski tümgeneral Hamza Koçyiğit, eski Roma Büyükelçiliği askeri ataşesi kurmay albay Mehmet Demirağ, FETÖ'nün sözde üst düzey yöneticileri Mehmet Ali Büyükçelebi, Mehmet Ali Şengül, Mehmet Hanefi Sözen, Naci Tosun ve İsmail Büyükçelebi'nin bulunduğu 43'ü tutuklu 23'ü firari 102 sanık hakkında Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddeleri kapsamında "silahlı terör örgütü kuruculuğu, yöneticiliği ve üyeliği" suçlamalarına yer verilmişti.


Daha sonra verilen tahliye kararlarıyla tutuklu sanıkların sayısı 26'ya düşmüştü.


İddianamede, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 357 kişi hakkında "askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla açılan davada, yargılanmalarının ardından beraat eden sanıkların bir kısmı ile emekli Askeri Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok ve emekli jandarma kurmay albay Mustafa Önsel'in de bulunduğu 98 kişi müşteki olarak yer almıştı. (AA )



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.