SON DAKİKA
Hava Durumu

FETÖ soruşturmasında 10 tutuklama

Diyarbakır merkezli 16 il ve Kuzey KKTC'de FETÖ'den gözaltına alınan, aralarında Bolu 2. Komando

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2017 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2017 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
FETÖ soruşturmasında 10 tutuklama

Diyarbakır merkezli 16 il ve Kuzey KKTC'de FETÖ'den gözaltına alınan, aralarında Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Murat Yalçın'ın da bulunduğu 26 şüpheliden 10'u tutuklandı.


Alınan bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde subay olarak görev yapan ve terör örgütünün "mahrem yapılanması"nda faaliyet yürüttükleri, ifade beyanları, dijital incelemeler ve örgütün gizli haberleşme programı ByLock içeriklerinin incelenmesi sonucu belirlenen 26 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.


Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 6 Aralık'ta 16 il ve KKTC'de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, aralarında Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Murat Yalçın'ın da bulunduğu 26 şüpheliden 24'ünün emniyetteki işlemleri tamamlandı.


Sevk edildikleri adliyede savcılıktaki sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Albay Murat Yalçın ile bir yarbay, bir binbaşı ve 7 üsteğmen tutuklandı, 12'si adli kontrol şartıyla olmak üzere 14'ü serbest bırakıldı.


Diğer şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.