SON DAKİKA
Hava Durumu

FETÖ şüphelisi Kanter için hapis cezası istendi

Amerika'da yaşayan FETÖ şüphelisi Enes Kanter'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret etmesine iliş

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2017 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2017 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
FETÖ şüphelisi Kanter için hapis cezası istendi

Amerika'da yaşayan FETÖ şüphelisi Enes Kanter'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret etmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Kanter'in "cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 4 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.


Amerika'da yaşayan FETÖ şüphelisi basketbolcu Enes Kanter'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması istemiyle iddianame düzenlendi.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, müşteki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı tarafından Başsavcılığa 17 Haziran 2016 tarihli şikayet dilekçesi sunulduğu aktarılarak, dilekçede, "Twitter'da @Enes_Kanter isimli kullanıcının yaptığı paylaşımlarda 'cumhurbaşkanına hakaret' suçunun işlendiğinin" belirtildiği kaydedildi.


Dilekçe doğrultusunda başlatılan soruşturma kapsamında, şüpheli ile ilgili emniyet müdürlüğünce araştırma yapıldığı ve şüphelinin Amerikan Ulusal Basketbol Ligi NBA'da oynayan Enes Kanter olduğunun anlaşıldığı bildirilen iddianamede, bu kişinin Amerika'da yaşadığı için ifadesine başvurulamadığı dile getirildi.


Şüpheli Kanter'in, Twitter'da 7, 9 ve 11 Mayıs ile 2 Haziran 2016 tarihlerinde yaptığı paylaşımlarla Cumhurbaşkanını tahkir ve tezyif ettiği, söylemlerinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Yargıtay yerleşik içtihatlarına göre "hakaret" suçu kapsamında kaldığı anlatılan iddianamede, şüpheliyle ilgili kovuşturmaya Adalet Bakanlığı'nın 1 Kasım'da izin verdiği kaydedildi.


İddianamede, şüpheli Kanter'in, "cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. (AA)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.