SON DAKİKA
Hava Durumu

FETÖ'nün altın çocuğu o isimleri hatırlamadı

FETÖ'nün "altın çocuklar" adını verdiği Emniyet yapılanmasında üst düzey konumda bulunan eski Ankara İstihbar

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2018 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2018 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
FETÖ'nün altın çocuğu o isimleri hatırlamadı
FETÖ'nün "altın çocuklar" adını verdiği Emniyet yapılanmasında üst düzey konumda bulunan eski Ankara İstihbarat Şube Müdürü Zeki Güven, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesine talimatla ifade verdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "altın çocuklar" adını verdiği Emniyet yapılanmasında üst düzey konumda bulunan eski Ankara İstihbarat Şube Müdürü Zeki Güven, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesine Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden verdiği ifadesinde, daha önce yargılandığı dava dosyalarında detaylı ifade verdiğini ve avukatlarının davaları takip ettiğini ancak süreç içerisinde avukatlarının çeşitli nedenlerle tutuklandığı için adil yargılama hakkını kullanamadığını öne sürdü.


İlerleyen süreçte davaları takip edemediğini savunan Güven, sözlerine şöyle devam etti:


"Dosyalar ne durumdadır, dosyaların içeriği nedir? Henüz bilmiyorum. Bana isnat edilen suçlamaları da bilmiyorum, detaylarını da bilmiyorum. Sadece genel olarak ben de, basına zaman zaman yansıyor, basından takip ettiğim kadarıyla, bu suçları okuyorum. Ama dosyaların içeriğini bilmiyorum. Dolayısıyla dosyanın içeriğini bilmeden de konu hakkında çok detaylı bir açıklama yapmam çok mümkün değil."


Hakkındaki terör örgütü üyeliği ve yöneticiliği iddialarını reddeden Güven, "Ben herhangi bir terör örgütüne üye değilim, terörist değilim, herhangi bir örgütü yönetmedim. Bu konuyla ilgili de tarafıma açık ve net deliller sunulmasını talep ediyorum." dedi.



Dinlettiği isimleri hatırlamadı

"Hakkında dinleme kararı alınmış bazı şahıslar var, bunların dinleme emirlerinde parafların varmış: Burhan Yazar, Hasan Çoşkun, Serhat Kemal Yılmaz, Muzaffer Yılmaz, Ümit Özdağ, Ahmet Hurşit Tolon, Tamer Akbaş, hatırlıyor musun bunları? Bu şahıslarla ilgili dinleme yaptın mı?" sorusu üzerine, Güven, 2012'de Emniyet istihbarattan ayrıldığını ve olayın üzerinden 6 yıl geçtiğini belirterek, "Ondan öncesine ait dosyaları da yani ilk soruşturmada 2006'nın, 2007'nin evrakları soruluyordu bana. Üzerinden 10 yıl, 12 yıl geçmiş evrakları hatırlamam şu an için mümkün değil. Yine saydığınız isimlerden hiçbirisini hatırlamıyorum, hiçbiriyle ilgili bir çalışma yapmadım." diye konuştu. Söz konusu dinleme kararlarında imzasının olup olmadığını hatırlamadığını belirten Güven, "Parafım varsa bile şimdi parafı da görmedim, yani gerçek bir paraf var mı yok mu? Parafım varsa bile yani yapılan işlemler tamamen yasal, kanunun, tüzüklerin bana verdiği yetkiye göre yapmış olduğum çalışmalardır. Yine dediğim gibi dosya içeriğini görmediğim için bilemiyorum yani, bu isimleri de hatırlamıyorum." ifadelerini kullandı. Sanık Güven, dosyayı görmediği, içeriğini bilmediği için ifade veremediğini, üzerine atılı suçları da tamamen reddettiğini bildirdi.



FETÖ davalarının firari sanığı

Zeki Güven, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin internet ortamında yayımlanmasıyla ilgili FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in de arasında bulunduğu 171 zanlı hakkında hazırlanan ve Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamedeki şüpheliler arasında yer alıyor. Terör örgütü elebaşı Gülen tarafından örgütün Emniyet üst düzey yapılanmasında gelecek vadeden kişiler arasında görüldüğünden "altın çocuklar" olarak adlandırılan grubun arasında bulunduğu bildirilen Zeki Güven’in, birçok usulsüz dinleme ve görüntüleme olayında önemli rol oynadığı, polise yakalanmamak için sürekli kılık ve yer değiştirdiği öğrenildi. Öte yandan, Güven'in önümüzdeki günlerde Ankara'ya getirilip burada da ifadesinin alınacağı bildirildi. (AA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.