SON DAKİKA
Hava Durumu

FETÖ'nün 'Hava Kuvvetleri operasyon 45 kişi tutuklandı

FETÖ soruşturması kapsamında 12 ilde gözaltına alınan, aralarında pilotların da bulunduğu 17

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2017 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2017 14:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
FETÖ'nün 'Hava Kuvvetleri operasyon 45 kişi tutuklandı

FETÖ soruşturması kapsamında 12 ilde gözaltına alınan, aralarında pilotların da bulunduğu 17'si subay 62 rütbeli asker ile 2 sivilden 45'i tutuklandı.


Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığından, terör örgütü Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Hava Kuvvetleriaskeri yapılanmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 12 ilde gözaltına alınan, aralarında pilotların da bulunduğu 17'si subay 62 rütbeli asker ile 2 sivilden 45'inin tutuklandığı bildirildi.


Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, silahlı terör örgütünün Hava Kuvvetleri askeri yapılanmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, örgüt üyesi olduğu iddiasıyla 66 şüpheli hakkında Eskişehir Sulh Ceza Hakimliğinin verdiği karar doğrultusunda Emniyet Müdürlüğü görevlilerine arama ve gözaltına alma talimatının verildiği belirtildi.


Açıklamada, 30 Kasım'da Eskişehir merkezli Amasya, Ankara, Batman, Bursa, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Manisa ve Mersin olmak üzere 12 ilde önceden belirlenen 66 şüphelinin adresine emniyet görevlilerince eş zamanlı operasyon düzenlendiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:


"Operasyon kapsamında aralarında pilotların da bulunduğu, 17'si subay 62 rütbeli askeri personel ile 2 sivil şüpheli Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan bir şüpheli Emniyet Müdürlüğündeki ifadesinin sonrasında serbest bırakılmıştır. Diğer 63 şüpheli ise gözaltı işlemlerinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığımıza sevk edilerek sorgulanmıştır. Yürütülen adli işlemler sonucunda 45 şüpheli tutuklanmış, 18 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından şüphelilerle ilgili soruşturma işlemlerine devam edilmektedir." (AA)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.