SON DAKİKA
Hava Durumu

FETÖ'nün maliye ve vergi dairesi yapılanmasına operasyon

FETÖ’nün TSK’da olduğu gibi maliye ve vergi dairelerinde de kripto yapılanma

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2018 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2018 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
FETÖ'nün maliye ve vergi dairesi yapılanmasına operasyon

FETÖ’nün TSK’da olduğu gibi maliye ve vergi dairelerinde de kripto yapılanması olduğu ortaya çıktı. Tekirdağ'da 64 kontörlü telefonun HTS analizleri sonucu mahrem imamlarca aranıp örgüt talimatları iletilen kişilere yönelik ilk dalga operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilenler için operasyon yapıldı.
VERGİ DAİRESİ YAPILANMASI
Alınan bilgiye göre, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün, "Tekirdağ Vergi Dairesi" yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik çalışma başlattı.
HTS KAYITLARI ORTAYA ÇIKARDI
Çalışma kapsamında, şüphelilerin "örgüt abileri" tarafından kontörlü hatlar üzerinden arandıklarına dair deliller elde edildi. Bunun üzerine Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı kayıtlarında bulunan 64 kontörlü sabit hatta ait 2010 - 2016 yılı arasındaki HTS kayıtları incelendi.
KONTÖRLÜ HATLAR ÜZERİNDEN...
Yürütülen çalışmada FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'nün askeriye içerisindeki mahrem yapılanmasının deşifre edilmesini engellemek adına kurduğu kontörlü hatlar üzerinden yapılan gizli iletişim sisteminin, devletin bürokratik mevkilerine sızdırılan örgüt üyeleri ile irtibata geçebilmek için de kullanıldığı tespit edildi.

Ekipler, vergi müfettişi olan şüphelilerin 17/25 Aralık olayları sonrasında örgüte ait iş adamı derneklerine istifa kararını veren dernek üyesi iş adamlarının, iş yerlerine yönelik yaptığı denetimleri de inceleyerek, örgüt lehine eylem gerçekleştirip gerçekleştirmediği konusunda da ayrıntılı çalışma yürüttü.
KAYMAKAMDAN DENETMENE KADAR BİR ÇOK İSİM...
Çalışma sonucu aralarında halen görevde olan, bir kısmı da ihraç edilen kaymakam, gelir uzman yardımcısı ve milli emlak denetmeni 10 şahsın kimliğini tespit etti.

Adresleri tespit edilen zanlılara yönelik Tekirdağ merkezli Kırklareli, Bursa, İstanbul ve Kastamonu'da gerçekleştirilen operasyonlarda M.A.B, F.G, A.K, E.G, Ö.G, H.G ile H.G. yakalandı. Aynı operasyonla ilgili A.F.P. isimli örgüt üyesinin arandığı bildirildi.
KİMLİĞİ TESPİT EDİLEN 2 KİŞİ CEZAEVİNDE ÇIKTI
Bu arada aynı çalışma kapsamında kimliği tespit edilen 2 kişinin ise cezaevinde olduğu öğrenildi.

Çalışmanın genişletilerek, ilerleyen süreçte devletin bürokratik yapısında yer alan örgüt üyelerinin tespit edilmesinin hedeflendiği belirtildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.