SON DAKİKA
Hava Durumu

'Helikopterler Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne doğru ateş ediyordu'

FETÖ 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin ifade veren

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2018 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2018 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Helikopterler Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne doğru ateş ediyordu'

FETÖ 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin ifade veren Tanık er M.D, "Kara Havacılıktan kalkan helikopterler Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne doğru izli mermi ile ateş ediyordu." dedi.


 Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 3'ü sivil 151 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada sanıklar ile avukatları hazır bulundu.


Tanık sıfatıyla ifade veren Yusuf T, olay tarihinden yaklaşık 2 ay önce Kara Havacılık Komutanlığında kurs görmeye başladığını, 15 Temmuz 2016 günü eğitim uçuşu yaptığı esnada hava araçlarının indirilmesi emri verildiğini belirtti.


İnişten sonra kışla içinde tatbikat yapılacağından bahsedildiğini, bunun üzerine sanık eski albay Murat Ağar'ın bazı kursiyerlerin kışladan ayrılmasına müsaade ettiğini anlatan Yusuf T, kendisinin de Kara Havacılık Komutanlığından ayrılanlardan olduğunu dile getirdi.


Olay tarihinde er olarak vatani görevini yapan M.D. mahkemeye gönderdiği ifadesinde, 15 Temmuz akşamı nöbetçi olduğunu, akşam saatlerinde helikopterlerin ışıkları sönük halde kalkış yaptığını belirtti.


Helikopterlerin terör saldırısına müdahale için havalandığını düşündüğünü aktaran M.D, "Kara Havacılıktan kalkan helikopterler Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne doğru izli mermi ile ateş ediyordu." diye konuştu.


Tanık M.D, sabah saatlerinde kışla emniyetini sağlamak için gelen polis ve jandarma ekiplerine darbeci helikopterler tarafından ateş edildiğini bildirdi.



3 sanığa tahliye kararı

Tanık beyanlarının alınmasından sonra iddia makamından görüşü soruldu.


Savcı, eski astsubaylar Fırat Darende, Fatih Sevinç ve Murat Özel ile eski yüzbaşı Nuri Osmancıoğlu'nun, "suç vasfının değişme ihtimali" ve "uzun tutukluluk süresi" göz önünde bulundurularak tahliye edilmesi talebinde bulundu.


Müzakerenin ardından mahkeme heyetinin kararını açıklayan Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, sanıklar Darende, Sevinç ve Özel'in adli kontrol şartıyla tahliyesine, sanık Osmancıoğlu'nun tahliye isteminin ise reddine hükmetti.


Duruşma yarına bırakıldı.(AA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.