SON DAKİKA
Hava Durumu

Altuğ Verdi'yi şehit eden polis memuru FETÖ'den tutuklandı

Eski Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi şehit eden polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2020 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2020 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Altuğ Verdi'yi şehit eden polis memuru FETÖ'den tutuklandı

ALTUĞ VERDİ'NİN ŞEHİT EDİLMESİ

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit edilmişti. Derepazarı trafik şubede görevli polis memuru İsmail Hakkı Saraçoğlu, tayin ve çalışma saatlerini görüşmek üzere Altuğ Verdi'den randevu almıştı. Saraçoğlu, prosedür gereği silahını özel kalem müdürüne bırakarak Verdi'nin makam odasına girmiş ve olumsuz geçtiği belirtilen görüşme sonrası, çıktığı odaya silahını alarak tekrar giren saldırgan, önce Altuğ Verdi'ye ardından kendisini engellemek isteyen personel şube müdürü Ercan Polat ve koruma polisi Yiğitcan Köksal'a ateş açmış, binada görevli polislerce bacaklarından vurularak etkisiz hale getirilmişti.

ALTUĞ VERDİ KİMDİR?

Şehit düşen Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, 1972 yılında İstanbul'da doğdu. 1989 yılında Polis Koleji'nden, 1993 yılında Polis Akademisi'nden mezun olan Verdi, sırasıyla İstihbarat Daire Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Kudüs Başkonsolosluğu, Şırnak Emniyet Müdürlüğü, Adana Emniyet Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Kosova Barış Gücü, Birleşmiş Milletler Haiti Barış Gücü, Mersin Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığı'nda değişik rütbelerde görev yaptıktan sonra 28.12.2016 tarihinde 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne terfi etti.

19.08.2017 tarihli Resmi Gazete 'de yayınlanan ve 2017/348 sayılı Kararname ile Rize Emniyet Müdürü olarak atanan Verdi, evli ve bir kız çocuk babasıydı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.