SON DAKİKA
Hava Durumu

FETÖ'cü generalin rütbeleri söküldü

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve itirafçı olduktan sonra serbest bırakılan tuğgeneral Serdar Atasoy, rütbesi sökülerek er statüsüne düşürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2021 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2021 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
FETÖ'cü generalin rütbeleri söküldü

Piyade kurmay albay rütbesindeyken 30 Ağustos 2020 Yüksek Askeri Şura kararıyla tuğgeneralliğe terfi ettirilen Serdar Atasoy, ardından Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığına atandı.

Milli İstihbarat Teşkilatı ve emniyet birimlerinin çalışması sonucunda FETÖ ile irtibatı tespit edilen Atasoy, bu göreve başlamadan kısa süre önce Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığı, daha sonra da 4. Kolordu Komutanlığı emrine verildi, ardından emekliye ayrıldı.

Teğmen rütbesini Gülen'in taktığını itiraf etti

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nun talimatıyla, 27 Ocak'ta gözaltına alınan Atasoy, "etkin pişmanlık"tan yararlanarak FETÖ içinde "Servet" kod adını kullandığını, kurmaylık sınav sorularının örgüt tarafından kendisine verildiğini ve teğmen rütbesini örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in taktığını itiraf etti.

Adli soruşturmanın başlamasının ardından Atasoy hakkında yürütülen idari soruşturma kapsamında, Milli Savunma Bakanının onayı ile rütbesi sökülerek, er statüsüne düşürüldü ve askeri kimlik kartı geri alındı.

Gizli sorumlularla ankesörlü telefondan irtibat kurduğunu itiraf etmişti

Savcılıktaki ifadesinde gizli sorumlularla ankesörlü telefonlardan iletişime geçip örgütsel toplantılar yaptıklarını anlatan Atasoy, çok sayıda operasyonel hat kullandığını da itiraf etmişti.

Atasoy, 2006-2014 yılları arasında görev yaptığı Kars, İstanbul ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde örgütün 4 farklı örgüt sorumlusuyla ankesörlü telefonla irtibat sağladığını ayrıca örgüt sorumlularının kullandığı "patates hat" olarak bilinen operasyonel telefonlarla görüştüklerini belirtmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.