SON DAKİKA
Hava Durumu

FETÖ elebaşının yeğeni itirafçı olmak istedi

FETÖ elebaşının yeğeni Selahaddin Gülen, itirafçı olmak istediğini söyledi. "Fethullah Gülen terör örgütünün lideridir" dedi. Kenya'da yakalanıp ABD'nin girişimiyle serbest kaldığı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2021 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2021 19:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
FETÖ elebaşının yeğeni itirafçı olmak istedi

 MİT'in operasyonuyla Türkiye'ye getirilen FETÖ elebaşının yeğeni Selahaddin Gülen FETÖ'nün iç yüzünü anlattı.

Yeğen Gülen, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini söyledi. FETÖ'nün üst düzey sözde yöneticileriyle ilgili bilgi verdi.

"Fethullah Gülen terör örgütünün lideridir"

İfadesinde, Fetullah Gülen'in kim olduğu sorusuna Selahaddin Gülen, "Bu şahıs benim amcamdır. Her ne kadar örgüt içinde niyetinin kötü olmadığını göstermek istesede işin arkasında Terör Örgütünün lideri olduğunu artık söyleyebilirim" dedi.

Örgüt içerisinde bunun farkına varamadığını söyleyen Gülen, "Ancak şimdi görüyorum ki Fetullahçı Terör Örgütünün lideridir" açıklamasını yaptı.

ABD yapılanmasını anlattı

FETÖ'nün ABD yapılanmasına ilişkin önemli isimleri paylaştı. ABD'de yürütülen faaliyetleri anlattı. Örgüt içerisinde kimin hangi görevde olduğunu söyledi.

ABD'nin girişimiyle serbest kaldığı ortaya çıktı

Kenya'ya evlenmek için gittiğini söyleyen Gülen, 2020 yılında burada bulunduğunu anlattı. Hakkındaki kırmızı bülten gerekçesiyle gözaltına alındığını söyledi. Ancak ABD makamlarının devreye girmesiyle serbest bırakıldığını açıkladı. Gülen'in Kenya'da yakalanıp ABD'nin girişimiyle serbest kaldığı ortaya çıktı.

FETÖ'de rahatsızlık başladı

Selahaddin Gülen, örgüt içindeki birçok kritik isimle ilgili bilgi paylaştı. Örgütte psikolojik rahatsızlıkların, kopmaların yaşandığını söyledi. Selahaddin Gülen, Türkiye'den örgüte eleman kazandırılmasında oranın azaldığını belirtti.

MİT'in operasyonuyla Türkiye'ye getirildi

FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Selahaddin Gülen, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı'nın operasyonuyla yurt dışında yakalanarak Türkiye'ye getirilmişti.

Gülen'in yeğeni Türkyolu'nun kayınbiraderi

Selahaddin Gülen, FETÖ'nün gizli yapılanmaları ile örgüt elebaşı Fetullah Gülen arasındaki irtibatı sağlıyordu.

Aynı zamanda elebaşı Gülen’in sözde özel kalemi olan Cevdet Türkyolu’nun kayın biraderiydi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan işaretini vermişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs’ta Millet Kütüphanesi'nde gençlerle olan buluşmasında, “Yakında FETÖ takımından da önemli bir isim açıklayacağız” açıklamasında bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz bugüne kadar çok Sofi Nurettin'ler öldürdük ve bunlar hala devam ediyor, edecek. Hedefimiz şu anda Kandil, Kandil’i de çökertmemiz lazım. Yakında FETÖ takımından da önemli bir ismi açıklayacağız, şu anda elimizde. Kimi yakaladık, hesaba çektik, onun açıklamasını da yapacağız" demişti.

Ülke sorumluları ile de akrabalık bağı var

Selahaddin Gülen’in FETÖ’nün ülke sorumluları, çeşitli kademelerdeki örgüt yöneticileri ve örgütün sözde üst düzey isimlerinin de yer aldığı birçok isimle de akrabalık bağı bulunuyor.

Çocuğa cinsel saldırıdan da aranıyordu

Selahaddin Gülen’in ayrıca “küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel saldırı” suçundan da hakkında yakalama kararı bulunuyordu.

Yeğen Gülen’in, örgüt elebaşı Gülen’in talimatı ve örgütün gizli yapılanmasının yardımıyla Türkiye’den yurtdışına kaçtığı biliniyor.

FETÖ elebaşının yeğeni tutuklandı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni Selahaddin Gülen, ‘terör örgütü yöneticiliği’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.