SON DAKİKA
Hava Durumu

FETÖ'nün para trafiği deşifre oldu

FETÖ'nün tıpkı DEAŞ gibi yurt dışından para transferinde Hawala yöntemini kullanıp, tutuklu FETÖ üyelerinin itirafçı olmasını engellemek için ailelerine para gönderdiği tespit edildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2022 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2022 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
FETÖ'nün para trafiği deşifre oldu

Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından 2,5 yıllık teknik ve fiziki takip sonucu yürütülen operasyonda 12 FETÖ üyesi gözaltına alındı.

Adliyeye sevk edilen 12 kişiden 5'i tutuklanırken, aralarında İstanbul'da yaşayan Amerikan vatandaşı Michael A'nın da bulunduğu 7 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Operasyonun detaylarına TRT Haber ulaştı. Michael A'nın Hawaha yöntemiyle yurt dışından transfer edilen 200 bin doları örgüt üyelerinin ailelerine dağıttığı belirlendi.

Mersin'de yakalanan FETÖ üyelerinin Türkiye'deki ailelere para transfer yöntemi deşifre oldu. Amerika'daki bir bankadan "HAVALA" ismi verilen yöntemle İstanbul'daki hesaba para aktarıldı. 

Michael A, Amerika'daki bir banka üzerinden İstanbul'daki hesabına değişik zamanlarda para aktardı.

Para Türkiye'ye geldiğinde ise Mersin'de narenciye işi yapan Mehmet Ş'ye teslim edildi. Mehmet Ş, cezaevindeki FETÖ'cülerin itirafçı olmamaları için parayı ailelere dağıttı.

Dağıtımda da gizlilik ilkesi uygulandı. Parayı alanın da dağıtanın da kimlikleri birbirinden gizlendi.

Para dağıtımında ise önemli gördükleri örgüt üyeleri seçildi. 200 bin dolar paradan geriye dağıtılmayan 100 dolar kaldı.

Asıl dikkat çekici olan ise FETÖ'cüler 200 bin doları da kripto paralara yatırım yaparak temin etti.

Michael A. da adliyeye sevk edilenler arasında

Amerikan Vatandaşı Michael A. Burma'da doğdu. 1999'da İstanbul'da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Çeşitli ülkelerde bulundu. Bir süre sigorta şirketlerinde çalıştı.

Michael'ın üç farklı seferde Türkiye'deki hesabından FETÖ ile iltisaklı olan kişi ya da kişilere 10 bin dolar aktardığı da iddialar arasında. Eşi Türk olan Michael da adliyeye sevk edilenler arasında.

Hawala sistemi (Yeraltı bankacılığı) nedir?

Hawala yasa dışı olarak toplanan paraların başka bir ülkeye illegal yollarla transfer edilmesinde kullanılan yöntem. Toplanan paralar yurt dışındaki FETÖ üyesi ya da sempatizanı varlıklı kişilere teslim ediliyordu. Bu kişi, elindeki miktarı Türkiye’ye transfer ediyor, paralar şifre yöntemiyle teslim alınıyordu. Ardından tutuklu FETÖ üyelerinin itirafçı olmamaları için para ailelerine dağıtılıyordu.

Ankara’daki bir başka operasyonda yöntem deşifre edilmişti. FETÖ'nün Türkiye'ye yasa dışı yollardan para sokmak için "Hawala" olarak bilinen bir sistemi kullanarak ülke içerisine sokulan yüklü miktardaki dolar, euro ve Türk lirasının döviz büroları üzerinden belli bir komisyon karşılığında illerde para takibini ve dağıtımını yapan örgüt mensuplarına ulaştırıldığı belirlenmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.