SON DAKİKA
Hava Durumu

Fırsat fırsatçıları!

Yazının Giriş Tarihi: 13.03.2020 19:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.03.2020 19:11

Yaygın olarak “fırsatçı” terimi kullanılıyor ama bence bunlar aşağılık köpekler! Yazıda yer kaplayacağı hem de başlıklarda uzun geleceği için midir? Yoksa bunlar dava açar da tazminat öderiz korkusuyla mıdır? Ya da başka bir mücbir sebeple midir? Bilinmez ama bu fırsatçı denilen aşağılık köpeklere yeterince saldıramıyorlar. Olmaz öyle şey! Sen 1 lira 75 kuruşluk makarnayı kalkıp 10 liraya satacaksın ve kimse sana ne olduğunu söylemeyecek ha? Ben söylerim! Bunu yapan fırsatçı değil, aşağılık bir yaratıktır! Üç liralık kolonyadan malı götürmeye çalışan da öyle, tıbbı maskeden zengin olmaya çalışan da… Cezalandırılmalı, bu ceza akla gelmeyecek şekilde yüksek maddi bir ceza olmalı ve hemen tahsil edilmeli, affa da uğramamalıdır. Gerekirse malları müsadere edilmeli ve garip, gurebaya ücretsiz dağıtılmalıdır.

Gelelim başka türden fırsatçılara. Bunlar da fırsatçı ama değişik türden. Bunlar fırsatçıları fırsat bilip dindarlara ve Ak Parti’ye saldıran fırsatçılar. Üstelik bunların malı bedava! Sallıyorlar da sallıyorlar; “Fırsatçılar namazında niyazında kişilermiş” Utanmaz arlanmazın biri çıkıyor; “Namaz beş vakit, ahlak 24 saat farzdır.” diye ahkâm kesiyor. Aklı sıra “Namaz önemli değil, önemli olan ahlaklı olmak gerek.” mesajı veriyor. Tatlı su kurnazı. Fırsattan istifade muhalefet yapıyor. Diğer fırsatçılardan farkı var mı?

Gider 8-10 tane, yetmez, 20-30 tane fırsatçı bulur, önce beş vakit namaz kıldıklarını ispatlarsın, sonra da fırsatçı olduklarını, o zaman bu lafı deme hakkın olur. Şimdi ben çıkıp da bu fırsatçıların bilmem ne partili, bilmem kim askeri, bilmem ne inananı olduğunu söyleyebilir miyim? Hiç sıkı CHP’li olup da 5 vakit namaza giden yok mudur örneğin? Veya 5 vakit camiye gidip de aslında hiç de mütedeyyin olmayan sahtekârlar yok mu yani? Sen çıkıp geniş bir zümreyi işaret etme cüretini nasıl gösteriyorsun bre gafil?

Bunun gibi çıkıp izleyicide algı yönetimi oluşturmaya, aynı anda da müşterisinden alkış alma hesapları yapmaya tevessül eden fırsatçılara ilave olarak bir de halk arasında, sosyal medyada, whatsapp grupları ve özel sohbetlerde de aynı şeyi yapan fırsatçılar var. Üç beş inançlı görünen sahtekarı baz alıp belirli bir dinin mensuplarını karalama gayreti içinde olanlar var. Ulan ya ben size bir iki Protestan, Katolik, yahudi fırsatçı gösterirsem ne yapacaksınız? Onlara da aynı iştahla saldıracak mısınız?

Bakın benim bir tanıdığım var, adı saklı kalsın. Bununla konuşuyorduk. Fırsatçılardan dem vuruyor, hükûmete saldırıyordu. Bir ara bana “Kolonya lazımsa sana bulayım.” dedi. Akrabası toptancıymış da ondan alacakmış. Ardından ekledi “Piyasaya sattığı fiyattan değil, normal market fiyatından alırız sana” İşqte burada kendini ele vermişti. Şöyle bir yüzüne baktım ve “Hani şu hacı olan mı?” diye sordum. Bizimki şaşırdı “Benim hacı akrabam yok ki” diye cevapladı.

Ben de taşı gediğine koyuverdim; “Hani diyordun ya ‘bütün fırsatçılar dinciler. Dinden bahsedip halkı soyuyorlar.’ diye. O yüzden söyledim.”

Bu yazı yazıldığı sırada Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ikinci vakayı da açıkladı. İlk hastanın yakınıymış. Bambaşka biri de olabilirdi. Belki birkaç vaka daha ortaya çıkar. Bu artık bir “pandemiktir” (geniş bir coğrafi alanda oluşan ve nüfusun alışılmadık biçimde yüksek oranını etkileyen) O yüzden buradan size ekmek çıkmaz. Yani “Şu kadar hasta var, bu kadar insan öldü.” diyerek Sayın Cumhurbaşkanımızı istifaya çağırma hayalleriniz boştur.

Dua edelim de alınan önlemler sayesinde bu felaketi mümkün olan en az zararla atlatabilelim…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.