SON DAKİKA
Hava Durumu

Gamzedeyim DEVA bulmam! 

Yazının Giriş Tarihi: 05.01.2021 20:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.01.2021 20:04

Türk siyasi yaşamına yakın zamanda giren partilerden birisi Ali Babacan’ın DEVA’sı. Ancak öyle oluşturulan havanın aksine sönük başlayıp sönük devam ediyor.

Aslında olduğundan daha büyük anlamlar yüklenmişti DEVA’ya. Türkiye’de iktidara alternatif olamayan muhalefetten umut kesildiği için yine AK Parti’den kopan Babacan tarafından kurulan partinin başarılı olacağı yönünde bir algı oluşturulmaya çalışıldı.

Ama bir çok yerde olduğu gibi Bursa’da da neredeyse yok DEVA: Siyasete ilk kez DEVA’da başlayan Serkan Özgöz il başkanı yapıldı. Serkan bey de soluğu Ahmet Emin Yılmaz’ın yanında aldı. Birkaç kozmetikli söz ve ardından sancılı bir il yönetimi süreci.

İl yönetiminin ardından ilçelerde teşkilatlanmaya ağırlık verecekti DEVA ama pek bir hareketlilik olmadı. Aylardır çalışıyorlar. Ama bir türlü ilçelere başkan dahi atayamıyorlar. Hoş il yönetimini dahi 75’e tamamlamış değiller henüz.

Ya kimse gelmiyor DEVA’ya ya da gelenleri DEVA’nın il başkanı Serkan Özgöz ve yönetimi beğenmiyor bu durumda. Başvurular olduğunu biliyoruz. Demek ki Serkan Bey ve ekibi beğenmiyor başvuranları. Muhtemelen beğendikleri de onlara gelmiyor.

Öncelikle gerçekten iddialı şekilde ortaya çıkan bir siyasi partinin Türkiye’nin en önemli şehirlerinden birinde teşkilatlanamaması ne kadar dramatik bir durum öyle değil mi?

Siyasette tecrübe önemli. Evet yeni yüzlerin yeni isimlerin siyasete kazandırılması da çok önemli ama bu sentezin yapılamadığı her iki durumda da sıkıntıların yaşanması çok doğal.

Bırakın teşkilat atamalarını Serkan Özgöz’ün olanı da dağıtmasının yakın olduğu yönünde bilgiler geliyor. Serkan bey siyasete uzak olduğu için partiyi de kendi işyeri gibi görüyor olsa gerek, kendi karar verip kendi uyguluyor.

Oysa siyasi partiler teşkilatları olmadan siyasette başarılı olamazlar. Bir ideolojik akımın kendinden rüzgar alan bir hareket değilseniz öyle dünya kadar alternatifiniz de olmaz.

Yani gelen ya da davet ettikleriniz arasından birini belirler yola koyulursunuz. Yapmazsanız ilk andaki rüzgarınız da yalan olur gider.

DEVA Bursa’da siyasete hazır değil öyle görünüyor. Dahası İl Başkanı Serkan Özgöz’ün hiç hazır olmadığı anlaşılıyor. Bu süreç devam ederse, DEVA, doğmadan atta giden bir parti olur Bursa’da.

Teşkilatları belirlerken de olabildiğinde sorguluyor olsa gerek ki bazı ilçelerde üst üste mülakatlar yapmasına rağmen onlarca kişinin arasından ilçe başkanı yapacak isimler bulamıyor.

Fomara’daki il binasını da Nilüfer’e taşımak istiyormuş Serkan Bey.  İsabet olur bizce. Yani şimdi halktan herkes Fomara’ya geliyor. Oysa Nilüfer’de belli eğitimli elit kesim gelir. Sıkılmaz Serkan Bey (!) Ne kadar rafine o kadar iyi.

 Şaka bir yana siyaset bilmemenin birinci göstergesidir bu durum. İl binası ilçe binası insanların ayakaltında olmalı. İnsanlar kolay ulaşmalı.

Merkezi bir yerde hatta kentin en orta yerinde olmalı. Oysa DEVA ilçeye kaçmak istiyor. Gerçekten izaha muhtaç bir durum.

Başka iddialar da var. Hele ırkçılık iddiaları gerçekten korkunç. Umarım doğru değildir. Diğer illeri bilmem ama Bursa’da ölü doğmuştu, hala nabız yok. Müdahale olmaz anlayış değişmezse, nur içinde yatsın…

CHP’de suskunluk sürüyor!

Türkiye gündeminde birinci sıraya oturmuştu geçen ay Osmangazi CHP’deki taciz iddiaları.

Olayın ortaya çıkmasının ardından genel merkez düzeyinde bile gereken adımların atılacağı açıklanmış, soruşturmanın sürdüğü ifade edilmişti.

Ardan geçen zamanda iddiaların odağındaki ismin istifa ettirilmesi dışında milim gelişme olmadı.

Neymiş soruşturma açmışlar. Neyin soruşturması arkadaş.

 İl Başkanlığınız açıklama yapıp olayı kabul etti. Taciz olayı gerçek ama kadın reşit dedi. Dahası 3 yıl önce oldu dedi.

Dahası Bursa CHP, tüm bu iddiaları bilerek Mete Akyolcular’ı yeniden Osmangazi İlçe Başkanı seçtirdiğini de kabul etmiş oldu.

Ama CHP hala soruşturma yürütüyor. Tabi soruşturma işin makyajlı bölümü. Unutturmak istiyorlar, kapansın gitsin istiyorlar.

Her gün gündem değiştirerek konunun üzerine tamamen kapatıp bir kişinin feda edilmesiyle bu olaydan sıyrılmak istiyorlar.

Oysa Lale Karabıyık ve Orhan Sarıbal ve dahi Erkan Aydın, ilk aşamada çok sert açıklamalar yapmıştı. Her konunun başuzmanı ve baş eylemcisi Nurhayat Kaylışoğlu ile bu konuyla ilgili ölü taklidi yapmayı sürdürüyor.

Yüksel Özkan ise başından beri bu konuyla hiç ilgilenmedi.

Öncelikle konunun birinci muhatapları il başkanı ve milletvekilleri. Öyle unutturmaya çalışmakla olmaz bu konu. Neyse gerçeği kamuoyuna açıklanmalı, sorumluları da ayrımsız olarak hesabını vermeli.

Kamuoyu bunun sonucunu beklerken CHP İl Başkanı İsmet Karaca’nın her gün başka bir gündem açmaya çalışması, vekillerin sessizliğe bürünmesi bir yana partinin kadınları, kadın kolları, sivil kadın kuruluşlarının sessizliği de dikkatlerden kaçmıyor. Neden?

Sertaslan ve ekibi level atladı!

Gemlik’in CHP’li Belediye Başkanı Uğur Sertaslan geçtiğimiz günlerde devletin kısıtlamasına uymayarak gençleri de yanına alarak balığa çıkmasıyla gündeme gelmişti.

Kısıt olan gün Kaymakamlık makamına doğru olmayan ya da eksik bilgi vererek izin alan Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan, gençlerle sokak hayvanlarını beslemeye gitmeden önce denize açılarak balık tutmaya kalktılar.

Devletin resmi bir görevlisi devletin kanununu çiğnerken, gemi kaptanının olay yerinden sosyal medya hesabından paylaşım yapması durumu açığa çıkardı.

Vali Yakup Canbolat’ın talimatı ile Sertaslan ve balık tutma gezisine katılanlarla gemiye 144 bin lira ceza kesildi. Normal şartlarda Sertaslan’ın bu cezayı ödeyip kamuoyundan da özür dilemesi gerekirdi ya da beklenirdi.

Öyle olmadı. Sertaslan özür filan dilemedi kamuoyundan. Belediye de herhangi bir açıklama yapmadı. Ama bir şey yaptılar. Bu gezinin filmini Gemlik Belediyesi tanıtım filmi olarak yayınladılar iyi mi?

Kanunu kuralı çiğnedikleri organizasyonu kameraya alıp bir de film yaptılar anlayacağınız. Belediye kendi bünyesinde mi yaptı yoksa bu filme de hatırı sayılır bir para mı ödendi bilmiyoruz. Ama yapılanın şık olmadığını biliyoruz.

Yazık çok yazık!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.