SON DAKİKA
Hava Durumu

Gel bakalım Muharrem!

Yazının Giriş Tarihi: 21.05.2021 20:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.05.2021 20:50

Kemal Kılıçdaroğlu, “Sonbaharda seçim var.” demiş. Aklıma birden bire şu meşhur dini grubun liideri geldi. İsim verip polemiğe yol açmayacağım. Bilen bilir. Bilmeyen de bir zahmet araştırsın. Bu zat beş on kere kıyametin kopacağı tarihi ilan etmişti. Müritleri de her seferinde inandılar. Kıyamet kopmayınca da çıkıp “Hesabı hatalı yapmışım.” diyerek yeni bir tarih verdi. Şaka değil milyonlarca müridi var bunların. Bir de “Gözetleme” mekânları var. Pennsylvania’da… Ne mene yermiş bu Pennsylvania. Bizde de kanuni hak olarak misyonerlik faaliyetlerini sürdürüyorlar hâlâ. 


Bu Kemal’in müritleri de onlara benziyor. Adam seçim kazanamamada dünya rekoru kırıyor bunlar hâlâ ona inanıyor. Seçim var diye dilinde tüy bitti zavallının. Herhalde biri buna “Bir şeyi kırk kere söylersen olur.” demiş. Ben sana söyleyeyim kemal o kor değil. Kırk bin kere söyleyeceksin. 39 bin 922 defa daha söylemen lazım. Zaten o zamana kadar da zaten 2023’ü buluruz…


Bunlar çıkıp adaylık konuşuyorlar. Bir ara Kemal’e gaz verdiler. O da heveslenip patatesli börek yaptı. Nafile uğraşıyor. Ne o aday olabilir ne de onu gösterirler. Abla da aday olmayacağı mesajı veriyor. Abdullah Gül meselesi tamamen ve bir daha açılmamak üzere kapanmıştır. Bunlar artık aday düşünmekten başka iş yapamaz oldu. Ekmeleddin İhsanoğlu gibi bir isim bulmaya çalışıyorlar da o iş zor artık. HDP’li bir aday mı gösterseler acaba?


Ben olacağını söyleyeyim. Yapılan çalışmalar ve okyanus ötesinden gelen simülasyon sonuçları raporuna göre iki ihtimal mevcut. Birinci ihtimale göre her parti kendi adayını çıkartıp seçimin ikinci tura kalması için uğraşacak. İkinci turda ise tek aday desteklenecek cümbür cemaat. 
İkinci ihtimale göre tek bir aday çıkartıp onu destekleyecekler. 


Her iki durumda da tavsiye edilen isim bizim Muharrem…


Adam kuantum biliyor. Boru değil. Gerçi araları CHP ile biraz limon gibi ama olsun. Bunlar külliyen inkâr ettikleri HDP’ye bakanlık ve Cumhurbaşkanı yardımcılığı bile vermeye hazır. Ayrıca, ne diyor Kemal? “Herkes eşittir, büyük parti küçük parti ayrımı yok.” diyor. Yani diğer partilerin liderleri veya belirleyeceği isimler de Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak. Şimdiden paylaştılar bile.


İşte bu nedenlerle ben de diyorum ki bunlar ya tek tek aday olacak ya da “Gel bakalım Muharrem.” diyecekler. Tek tek aday olurlarsa ikinci tura çalışıp (olmaz ya, ya olursa) o zaman Muharrem’i destekleyecekler.


Dediydi dersiniz…
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.