SON DAKİKA
Hava Durumu

Geleneklerimizdir bizi koruyan!

Yazının Giriş Tarihi: 14.03.2020 22:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.03.2020 22:25

Dünyanın birinci gündemi olan koronavirüs salgınıyla ilgili her an yeni gelişmeler duyuyoruz. Dünya küçük bir kıyamet yaşıyor adeta ve gerçekten belli ülkelerde durum vahamet seviyesinde. 
Ancak güzel ülkemiz Türkiye ve milletimiz bu durumdan en az hasarla çıkacak gibi görünüyor.
Devletimiz ciddi. Sağlıklı ve takdir toplayan bir mücadele yürütürken, Türk insanı da gerçekten önemli bir sınavdan yüzünün akıyla çıkıyor. 
Malum temizlik, el yüz yıkama banyo gibi kavramlar Türk insanı için her zaman değerli ve önemli. Zaten verilen istatistikler de bunu gösteriyor. 
Geleneklerimiz ve aile yapımız bu önemli özelliği bize hediye etmiş yüzyıllardır devam ediyor. Misafirliği, hasta ziyaretine giderken kolonya götürürüz malum. Restorandan çıkarken kolonya ikram ederler. 
Evlerimiz haftada bir gün mutlaka genel, her gün temizlikten geçer. Sabah uyanan lavaboya koşar. Ellerini yüzünü yıkayarak güne başlar Türk insanı ve bunların ne kadar değerli olduğunu bugün net bir şekilde bir kez daha yaşıyoruz. 
O çok sevdiğimiz kolonya kokusunu artık her yerde daha çok hissediyoruz. Bahar gelmeden Türkiye adeta bahar yaşıyor.
Koronavirüs çok ciddi bir konu evet. Önlemlerimizi artırıyoruz evet. Ama en çok da geleneklerimiz bu tür salgınlardan bizi koruyor. 
Bir kez daha kültürümüzle geleneklerimizle temizlik alışkanlıklarımızla gurur duymalıyız. Ve bundan sonra bu konulara çok daha fazla önem vereceğimiz de ortada. 
Sağlığımız, geleceğimiz, rahatımız ve mutluluğumuz için suya sabuna daha çok dokunalım, mis gibi kolonya kokmaya devam edelim…


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.