SON DAKİKA
Hava Durumu

Gemlik’teki Mantar hadisesi ve doğrular!

Yazının Giriş Tarihi: 08.10.2020 21:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.10.2020 21:39

Bursa Şehir Gazetesi olarak birçok kez yaptığımız gibi yine geçtiğimiz pazartesi günü gündeme bomba gibi düşen bir haberi okurlarımızla ilk paylaşan olduk.

Gemlik’in CHP’li Belediye Başkanı Uğur Sertaslan, Pazar gecesi fenalaşarak hastaneye kaldırılmış ve yoğun bakıma alınmıştı.

Bursa Şehir Gazetesi’nin “İntihar mı zehirlenme mi?” başlığı ile verdiği haberin ardından yaşanan tartışmalarla olay çok ilginç bir durumdu.

Haberin kamuoyunda patlamasının ardından CHP yöneticileri ve Gemlik Belediyesi, bir anda savunmaya geçerek olayın mantar zehirlenmesi olduğu propagandasına başladı.

Oysa mantar zehirlenmesi bulgusu yoktu ortada. Bu doktor raporunda da yer alıyordu. Dahası olay anında ve sonrasındaki çelişkili ifadeler de şüpheleri iyiden iyiye artırıyordu.

İntihar mı yoksa bilinçsiz bir kullanımın sonucu zehirlenme mi bilmiyoruz. Ancak Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan, olay gecesi 90’a yakın hap kullanmış ve bu da zehirlenmesine neden olmuştu.

Her zaman olduğu gibi dayanağı olan bir haberi servis etmiştik ve kapı gibi de arkasında duruyoruz. Ancak CHP ve belli basın yayın kuruluşları bu olaydan sonra gazetemi ve beni hedef alan saçma sapan yayınlar yaptı. Doğruyu söylemeye ve doğruyu açıklamaya yürekleri olmadığı için.

Buradan bir kez daha ifade edelim. Mantar zehirlenmesi diye bir tanı yok ortada. Üstelik mantarın nerde yendiği kimlerin yediği de hala muamma.

O gün boyunca ve sabahına kadar Gemlik Devlet Hastanesi’ne mantar zehirlenmesi şikâyetiyle başvuran da yok iyi mi?

Gelelim o geceye ve yaşananlara. Evinde 90’a yakın hap aldıktan sonra fenalaşan Mehmet Uğur Sertaslan, ailesi tarafından hastaneye kaldırılmak isteniyor.

 Yakın çalışma arkadaşları da geliyor eve. Başkan fenalaşmasına rağmen 112 Ambulansı çağrılmıyor kayıtlara geçmesin diye. Anons duyulursa olay daha o dakikada patlayacaktı ama gizlenmesi için önlemler alındı.

Gemlik Devlet Hastanesi’nin ambulansıyla başkan hastaneye kaldırıldı. Burada hemen müdahale ediliyor Başkan Sertaslan’a. Girişte Sertaslan’ın eşi tarafından mantar zehirlenmesi olarak söyleniyor konu. Giriş kaydına da işleniyor bu.

Ve aileden alınan bilgilerde 7 farklı ilaçtan 90’a yakın hap kullandığı da kayıtlara geçiyor. Alkolle ilaç kullanımının tehlikesini herkes bilir.

Kullanılan ilaçlara bakalım şimdi: dolven cold, ibaremin cold,  coldaway cold, muscaflex, apranax fort , fludex, voltaren. Bu kadar çeşitli ve yüksek sayıda ilaç neden alınır ki?

Uzman doktorlar inceliyor Sertaslan’ı. Ve hastaneye geldiğinde algılama yeteneğinin bozulduğu belirlenirken hayati tehlike kaydıyla yoğun bakıma alınıyor. Sonrasında midesi yıkanarak çok şükür kurtarılıyor Başkan Sertaslan.

Midesinde sarı renkli ilaç artığı olarak tanımlanan sarı bir sıvı da tespit ediliyor.

Sertaslan’dan kan örneği de alındı. Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Hastanenin raporu da savcılığa iletildi. Burada bir tahkikat yapılıyor yani.

Olayın intihar girişimi mi yoksa bilinçsiz ilaç kullanımından mı kaynaklandığını bilmiyoruz.

Görüştüğümüz yetkili isimler de konunun mantar zehirlenmesi olmadığının altını net bir şekilde çiziyor. Yani iddia edilenin aksine buradaki şüpheli mantar değil kullanılan ilaçlar.

Oysa olayın ortaya çıkmasının ardından Sertaslan mantarı evde yediğini söylerken, İlçe Başkanı Cemil Acar birlikte yediklerini ve kendisine bir şey olmadığını ifade etmişti.

Konuyla ilgili konuşan herkesin farklı söylemleri de saklamak istedikleri bir konunun açığa çıkmasıyla yaşanan paniğin göstergesiydi.

Pazartesi günü Bursa Şehir Gazetesi’nin haberi yayımlamasının ardından gerek CHP İl Başkanı İsmet Karaca gerek Gemlik Belediyesi ve gerekse de Sertaslan açıklama yaparak, haberimizin asılsız olduğunu ileri sürmüştü.

Sertaslan, “Sağlığım, sıhhatim yerinde. Evimdeyim çocuklarımla, ailemle birlikte. Sosyal medyada dönen asılsız ihbarlara itimat etmeyin. Bilin ki Başkanınız görevinin başında. Gemlik için Bursa için bugüne kadar yaptığı gibi gayret göstermeye devam edecek.” İfadelerini kullanmıştı.

Şimdi buradan bir kez daha yazalım. Olay mantar zehirlenmesi değil ve kesin ve net olarak kullanılan ilaçlardan kaynaklı. Mantar zehirlenmesi iddiasının ispatı çok kolay.

Sertaslan ve ekibi hastane raporunu paylaşırlar olur biter. Ancak ellerinde mantar zehirlenmesiyle ilgili bir rapor yok.

Buradan olayın ardından CHP gruplarında yapılan ve özel mesajlarla dolaşan çirkinliklere hiç girmiyorum. Ne dediğimi CHP’liler gayet iyi anlıyor. Utanmaları gerektiğini de eklemeliyim.

Mudanya’da garip siyaset!

Çok değil Bir hafta kadar önce Tarihi Kentler Birliği, sözüm ona tarihi projeleri için Mudanya Belediyesi’ne bir plaket verdi adı ödül olan.

Böyle reel olarak bir faydası olmayan ama algıya yönelik işlere bayılan, milletin bir sürü sorunu varken bu saçmalıklardan beslenen Mudanya Belediyesi de bu büyük başarıyı (!) verdiği ziyafetle kutladı.

İşte bu yemeğe belediye meclis üyeleri ve belediye personeli davet edildi. Sıkı durun 15 CHP Meclis üyesinde sadece 7 tanesi katıldı bu başarı (!) kutlama yemeğine.

Hayri Türkyılmaz’ın sürekli hakaret edip çoğu zaman yok saydığı AK Parti’nin ise mevcut 7 meclis üyesinden 6 tanesi yemekteydi. Katılmayan tek isim Yusuf Alper Ömeroğulları. Yani neredeyse tam kadro takılmışlardı.

Yemekte mesela AK Parti organizasyonlarında bile göremediğimiz AK Partili meclis üyeleri boy gösterip kurulmuştu başköşeye.

Ne var bunda diyeceksiniz. Sonuçta onlarda o belediyenin meclis üyeleri…

Evet onlarda Mudanya Belediyesi’nin meclis üyeleri ve Mudanya Belediyesi her ne kadar belli olmasa da milletin belediyesi.

Ancak, bu olaydan bir hafta kadar sonra AK Parti’nin Türkiye’deki en büyük belediyesi olan Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin başkanı Alinur Aktaş,  çok önemli üç faaliyet için Mudanya’ya geldi. Önce Kumyaka’da kadın kooperatifiyle buluştu.

 Ardından BUDO önünde yüzde 40’ı bulan bilet fiyatlarındaki indirimi açıkladı. Ve ardından Mehmet Akif Ersoy Camii’nin açılışını yaptı.

Kaç tane AK Parti Meclis Üyesi katıldı? Sağdan say 3 soldan say 3. Kadir Kahraman, Arif Bayrak ve Yusuf Alper Ömeroğulları. Geri kalan 4 meclis üyesi ortalıkta görünmedi. Peki, bu adımlar Mudanya için atılırken CHP’den katılım oldu mu bu organizasyonlara? Hayır olmadı.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bu kentin Büyükşehir Belediye Başkanı Mudanya’yı ziyaret ederken ortalıkta yoktu. Cami açılışına davetliydi ama katılmadı. 

Ya da daha ileri bir şey söyleyelim. Siz hiç Hayri Türkyılmaz’ı Büyükşehir Belediyesi ya da devletin organizasyonlarında gördünüz mü? Göremezsiniz.

Neyse tabi bu Türkyılmaz’ın bileceği bir iş. Her ne kadar Mudanya’yı olumsuz etkilese de.

Gelelim AK Parti’li meclis üyelerine tekrar. Türkyılmaz’ın şov için verdiği yemeğe özen itina gösterip, baş köşede poz veren Meclis üyelerinin, Alinur Aktaş’ın ziyaretine katılmamalarının ne gibi bir izahı olabilir.

Üstelik bu meclis üyelerinin bir bölümü AK Parti’nin organizasyonlarının neredeyse hiçbirine katılmadıklarını da ekleyelim. O halde neden o listeye girdiniz ve neden şu an mecliste yer işgal ediyorsunuz?

Tabi sorun sadece bununla da sınırlı değil. Mesela 24 bin küsur oy verdi Mudanyalı bu meclis üyelerine.

Bugüne kadar bir tek tane Mudanya halkı için attıkları adımı bir kişi sayabilir mi? Onca sıkıntı var bir suç duyurusu ne bileyim milletin yanına gidip oradan destek görüntüsü verdiğini bile görmedik.

Ne güzel değil mi?

Meclis üyesi rozetini tak. Gerisini salla gitsin.

İşte AK Parti ve Bursa özelinde Alinur Aktaş, bu mantalite ile de mücadele etmek durumunda. Bu mantaliteye rağmen kazanılan seçim bunlara rağmen yapılması gereken hizmetler. Mudanya özelinde konuşuyoruz.

Diğer ilçelerde de durun çok farklı değil. Maalesef meclis üyeliği sistemi de çürümüş ve kokuşmuş durumda.

Millete hizmetin aracı olması gereken bu makamlar kişiye etiket ve kendi özel işleri için kapı anlamından başka bir işlevi olmayan hale gelmiş durumda.

Gerçekten AK Parti ve Alinur Aktaş, olağanüstü bir gayret gösteriyor ve içten dıştan gelen tüm salvolara rağmen canla başla millete hizmet götürmenin gayretini gösteriyor.

Sadece bu örnekten yola çıkıldığında bile ne büyük bir mücadele verildiği ve ne boyutta bir performans sergilendiği anlaşılabiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.