SON DAKİKA
Hava Durumu

Gerçekten yakışmadı Uğur başkan!

Yazının Giriş Tarihi: 27.12.2020 20:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.12.2020 20:05

CHP’li Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan…

Aslında son birkaç aya kadar tartışılmayan ve icraatları ile biraz da sempati toplayan bir isimdi. Kavgacı olmayan ve uzlaşmacı bir tavrı vardı.

Kanun nizam söylemleri de oldukça ilgi çekiciydi. Ta ki Bursa Şehir Gazetesi’nin ortaya çıkardığı ve üzerine gittiği intihar girişimi iddiasına kadar.

Ne olduysa o gün oldu…

Sertaslan ve çevresi bu durumu kurtarmak için çelişkili açıklamalar yaptı. Oysa hastanede ve adli tıpta rapor vardı. O raporu açıklayıp kamuoyunu bilgilendirmek yetecekti. Yapmadılar. Çünkü onların söyledikleri ile gerçekler arasında fark vardı. Bugüne kadar da makul ve tatmin edici bir açıklama yapamadılar.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Uğur Sertaslan’ın isteyen istediğine inanabilir yönündeki sözleri de çaresizce iddiaları kabullenmişlikten başka bir şey değildi.

Tam bu tartışmalar sona erdi derken Uğur Sertaslan yeni bir skandalla yine Bursa Şehir Gazetesi’nin özel haberiyle kamuoyu gündemine geldi.

Sertaslan, gençlerle kısıtlama olan günde tekne tutup balığa çıktılar iyi mi? Hangi akıl bunu yaptırıyor başkana acaba? Kim Sertaslan’ı yanıltıyor ya da yanlış işlere imza atmasının önüne geçmiyor?

Önceki akşam Şehirmedya.com’da yayımlanan özel haberin ardından birkaç genç arkadaşım yazdı bana. Haberin yanlış olduğunu, kaymakamlıktan izin alındığını falan söylediler.

Oysa Şehirmedya.com ve Bursa Şehir Gazetesi, emin olmadığı bilgileri yayınlamıyor, yayınlamaz.

Şimdi yaşananları aşama aşama aktarayım kamuoyuna.

CHP’li Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan ile gençlerin buluşması için bir organizasyon hazırlıyor Gemlik Belediyesi. Ama kısıtlama var. Sokağa çıkma yasağının olduğu bir günde bu iş nasıl yapılacak?

Bir formül bulunuyor. Kumla sahilinde bir grupla sokak hayvanlarını beslemek için Gemlik Kaymakamlığı’na başvuru yapılıyor. İzin için de liste veriliyor tabi.

Vatandaşlar evlerinde hapisken CHP’li Uğur Sertaslan ve ekibinin kiraladığı gezi teknesine gençler bindiriliyor ve denize açılıyorlar.

 Burada dikkat. Kısıtlama olduğu günler balık tutmaya ancak yeşil karnesi olan profesyonel balıkçılar çıkabiliyor. Yani amatör balıkçıların bile dışarı çıkması ve denize açılması yani balık tutmaya gitmesi yasak.

Gemi denize açılıyor ama sokak hayvanlarının besleneceği Kumla’ya gitmiyor. Denize açılıp başka bir rotaya yöneliyor. Balık tutuyorlar gençlerle CHP’li Uğur Sertaslan ve ekibi.

Aldığım bilgiye göre geminin kaptanı bu etkinliği sosyal medyasından yayınlayınca iş ortaya çıkıyor. Vali Yakup Canbolat’ın talimatı ile derhal olaya müdahale ediliyor.

Gemideki her kişi başına ve gemiye ayrı ayrı tutanak tutuluyor. Bunların toplamda 144 bin lira bir cezaya rücu ettiğini ekleyelim.

Şimdi nereden bakarsanız bakın skandal bir durum. Birincisi resmi bir kurum olan Gemlik Belediyesi, mülki amire izin için başvuru yaptığında bu kuruma gerçeği söylemiyor.

Sonra vatandaşlara örnek olması gereken Gemlik Belediye Başkanı, devletin yasağını çiğniyor. Belediye başkanının dışarı çıkmakla ilgili bir sorunu yok.

 Ancak balığa çıktığı için o da cezadan nasibine düşeni alıyor. Ceza bir şey değil ayıp ise çok fazla şey.

Vatandaş kısıtta evinde otururken bir belediye başkanının seçtiği isimlerle balığa çıkmasının hiçbir izahı olamaz. Dahası ortada ciddi bir para cezası var ve bunun sorumlusu Sertaslan ve ekibi.

Şimdi bu parayı belediyeden öderlerse bu kamu zararı olur. Doğru bir davranış da olmaz. Cepten ödenmeli. Kurala uymayan cezayı ödemeli. Gemlik Belediye Meclisi üyeleri ve siyasi partilerin bu durumu takip etmeleri şart.

Ve Uğur Sertaslan…

Kamuoyundan özür dilemeli. Bu skandal duruma izin vermemeliydi. Kim kendisini gaza getirdi ya da gereken uyarıyı yapmadıysa onlardan da hesap sormalı.

Bir belediye başkanının böylesi bir skandalın içinde olması gerçekten çok üzücü.

Şimdi ne yüzle vatandaşlara çağrı yapacaklar. Hangi açıklama ile kamuoyunda bu durumu izah edebilecekler merakla bekliyoruz.

Ancak şuradan da uyarayım. Haber yalanlamakla falan bu işler olmaz. Haber doğru yapılan yanlış.

Korkmaz’dan Çağlar için sarsıcı iddia!

Cavit Çağlar’la ilgili Bursa’da siyasetten başlayarak hemen hemen kimsenin sesi çıkmıyor. Çağlar korkusu o kadar yükseğe tırmanmış ki bırakın ses çıkarmayı, siyasiler her dönem kapısında kuyruğa giriyor.

Türkiye’nin karanlık yılları 28 Şubat’ın baş aktörlerinden biri olan Cavit Çağlar, Bursa’da da ayağına tek çakıl tanesi değmeden yıllardır her istediğini yapıyor. Öyle ki kimse bırakın Çağlar’a dur demeyi tek bir eleştiri ya da tek bir olumsuz cümle bile kuramıyor.

Çağlar, geçen yıl 600 milyon dolar borcu silinerek TMSF ile anlaştı. TMSF tüm mallarını da kendisine iade etti. Rahata eren Çağlar geçen yıl kapattığı Olay TV’yi ulusala taşıyarak aşırı sol görüşlü bir kadro ile 30 Kasım’da yayına başladı. 26 gün sonra da hükümeti töhmet altında bırakan bir algı ile ekranını karartı.

İstanbul’da tepki oluştu ama Bursa suskunluğunu her zaman olduğu gibi sürdürdü. Ama bu kez bir istisna ile karşı karşıyayız.

CHP Osmangazi ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Avukat Ercan Korkmaz, sosyal medya üzerinden sesini yükseltti. Ardı ardına paylaşımlarda bulunan Korkmaz, kimsenin ağzına alamadığı cümlereri ardı ardına sıraladı.

Korkmaz, önce muhalif kanal kapatıldı çığırtkanlarına okkalı bir mesaj verdi, “Muhalefeti, televizyonculuğu, bankacılık, TMSF hikayelerinden, imar beklentilerinden tanıdık Cavit Çağlar yapacaksa ya da ona kaldıysa vay halimize. Prematüre doğan bir kanaldan ve bu rol modelden medet ummak hiç gerçekçi değildi.”

Ardından Cavit Çağlar’dan mağdur çıkmayacağını dahası demokrasi mağduru hiç çıkamayacağını yazan Korkmaz, “O her daim yolunu bulur! Yeni yayın ekibi kurar, reklamı kapar. Olan ona inanan basın emekçilerine oldu.” İfadelerini kullandı.

Ve Ercan Korkmaz, bu işlerin altında yapabilecek gerçeği de olduğu gibi yazdı. Korkmaz, “Gerek Olay TV gerekse Olay Gazetesinin yayın programlarını sıkı sıkıya takip eden Çağlar, Olay TV’yi kullanıp Korupark karşısı OSB’deki Nergis Holding, Polylen, Sifaş arazisine üniversite, konut vs inşaat ruhsatının peşinde mi? Loading...” dedi.

 Malum uzun süredir Çağlar bu işin peşindeydi. Üstelik yapamayacağını anlayınca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gidip üniversite yapmak istediğini söylemişti. Ancak Üniversiteye bir kat verip geri kalanı AVM, Rezidance ve otel yapacağı ortaya çıkınca projeyi yine sekteye uğramıştı.

Bursa bu kadar suskunken gerçeği haykıran yüreğine sağlık Ercan Korkmaz. Hiçbir hesap yapmadan ve doğruyu söylemekten korkmadan hakikati haykırdığın için Bursa sana teşekkür etmeli. İyi ki kuldan değil Allah’tan korkan, güçten değil milletten yana ses çıkaran az da olsa yürekli insanlar var!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.