SON DAKİKA
Hava Durumu

Gönül Dağı...

Yazının Giriş Tarihi: 19.01.2021 20:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.01.2021 20:59

Malum salgın sürecinde daha fazla televizyon başında olduk. Televizyonlar da iddialı yayınlarla buluşturdu seyirciyi. Bu yıl gerçekten diziler savaşı var adeta. Haftanın her günü bazen iki saati aşan süreleriyle diziler ekranları zapt ediyor. Hepsi birer film süresine sahip haftalık diziler. 

Aralarında bir tanesi var ki gerçekten tüm yapmacık senaryolardan uzak, buram buram Anadolu, buram buram Anadolu insanı kokan bir dizi. TRT1’de cumartesi akşamları ekrana geliyor Gönül Dağı. Şüphesiz yılın en güzel dizisi. 

Bozkırın ortasında küçük bir kasabada Anadolu insanının hikâyelerini aktarıyor ekrana en doğal haliyle. 

Çocukluk aşkı Dilek ile buluşma hayali kuran Taner’in hikâyesinin üzerine kurulan dizi, tüm karakterleri ile aynı gücü gösteriyor. Bozkırda hayallerinin peşinden koşan ve tüm engellere rağmen imkansızı başarmaya çalışan 3 kuzenin hikayesi aynı zamanda. Hemen hemen her karakteri oldukça güçlü ve kendine etki alanı buluyor. 

Efsaneleri, gelenekleri, şehirlerde unutulmaya yüz tutmuş değerleri gönülden yaşayan, alın teriyle kazanırken sevdasını yüreğiyle hisseden, umutları ve hayalleri uğruna yaşam mücadelesi veren insanları buluyorsunuz karşınızda. 

Buram buram Anadolu notaları sürüklüyor, Türkü de var ilahi de… Anadolu’da ne varsa bu dizide vücut buluyor. 

Zaten dizinin tanıtım metninde de o sıcaklığı hissediyorsunuz. 

“Bozkırda bir Anadolu masalı... Sapsarı toprakların, yıllarca dile gelen efsanelerin, unutulmaz aşkların hikayesidir Gönül Dağı... Küçük dünyalarında büyük hayaller yeşerten Anadolu çocuklarının hikayesidir Gönül Dağı… Bozkırda hayallerinin peşinden koşan ve tüm engellere rağmen imkansızı başarmaya çalışan 3 kuzenin hikayesidir Gönül Dağı…” 

Yazdığı tüm hikayelerde bozkırı ve bu coğrafyada yaşayan insanları samimi bir dille eserlerine yansıtan “Bozkırın kalemi” Mustafa Çiftçi’nin gün yüzüne çıkmamış öykülerinden esinlenilerek senaryolaştırılan Gönül Dağı, kendi gününde oldukça ilgi gören bir dizi. Sosyal medyada onlarca sayfası var sevenleri tarafından kurulmuş…

Çocukluk aşkı Dilek’le bir gün buluşma hayali kuran Taner’in kuzenleriyle yaptığı müthiş icat… Düğüncüleri, ağıtçıları, gelenekleri, tüm samimiyetiyle Anadolu insanı... Bozkır topraklarının süsü özgürlük timsali Yılki Atları...

Köprü Film tarafından çekilen, yapımcılığını Ferhat Eşsiz'in yaptığı TRT 1'de yayımlanan dizinin başrollerinde Berk Atan, Gülsüm Ali, Ecem Nur Özkaya ve Ferdi Sancar yer alıyor. 

İzlemediyseniz çok şey kaçırdınız. Bence cumartesi günleri için güzel bir tercih…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.