SON DAKİKA
Hava Durumu

Göz kuruluğuna dikkat

Yazının Giriş Tarihi: 01.06.2022 20:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.06.2022 20:59

İsmi kuruluk diye geçse de gözde sulanma ile belirti veren bir rahatsızlık göz kuruluğu. Sık sık gözleriniz sulanıyor ve gözlerinizi kapatıp dinlendirme ihtiyacı duyuyorsanız göz kuruluğu olabilir. Bir de durduk yere gözünüze toz kaçmış gibi hissedersiniz ama ortamda toz falan yoktur. Göz kuruluğu hastalığı duyumlarla tedavi edilmemeli. Mutlaka uzmana başvurulmalı. 


Konu ile ilgili  göz kuruluğunun daha çok yanma, batma, uzun süre okuyamama, ekrana bakamama gibi belirtiler verdiğini ifade eden Göz Hastalıkları Uzmanı Yenal Erten, şunları söyledi; “Çok şiddetli olduğu zaman uykudan uyandıracak ağrılara neden olabilir. Çağımızın hastalıklarından biridir göz kuruluğu. Sebeplerinden biri yakın ekrana daha fazla maruz kalmamızdır. Bilgisayar, telefon başında daha fazla vakit geçiriyoruz. Dikkatimizi toplamak için daha az göz kırpıyoruz ve olağan gözyaşımız da buharlaşıyor. Tempolu yaşamlarda su tüketiminin az olması, ofislerde daha çok vakit geçirilmesi ve buna bağlı D vitamininin eksik olması göz kuruluğunu artıran etkenlerdendir. Bol sıvı tüketimi, ekrana yakından maruz kalmanın azaltılması, D vitamini alınmasıyla gözü rahatlatabiliyorduk. Tedavide yeni geliştirilen lazer ve maske tedavisi bizim için kolaylık oldu. Sık görülen kuru göz hastalığında en güçlü yardımcımızdan biridir. Lazerde gözyaşı salgısı indüklenir, gözyaşı arttırılır. Maskede de kalitesi arttırılır. Genelde hastalarımız uzun süre suni gözyaşı kullanmadan rahatlıkla hayatlarına devam edebilirler” 


Buharlaşmayı engellemeliyiz. Telefon, televizyoni monitör v.b. ekranlara yeterli uzakta gözümüzü rahatsız etmeyecek şekilde bakmalıyız. Ofis ve kuru ortamlarda bol bol su içmeliyiz.

Sağlıklı günler. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.