SON DAKİKA
Hava Durumu

Gözünün içine baka baka!

Yazının Giriş Tarihi: 09.07.2021 20:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.07.2021 20:16

 Algı yönetiminin en sık başvurulan yöntemlerinden biri olduğu malumunuz zaten. Bunu genelde “kitabına uydurarak” yapıyorlar ama alçakça ve açıkça yapanlar da yok değil. Yazıyorlar yalan haberi, siz istediğiniz kadar tekzip edin, millette algı yönetimi oluşturulmuş oluyor zaten. Kimi de yalan yazıp ardından tekzip etme yolunu seçiyor. Yalanı öyle bir zamanda atıyorlar ki istedikleri hasar oluşuyor ardından da, “Özür diler düzeltiriz.” mesajı geliyor. Ayıkla pirincin taşını. Katarlılara sınavsız tıp fakültesi olayını hatırlayın. Tam da sınava saatler kala… 
Algı yönetimine en çok başvuran malumunuz Sözcü adlı bir varaka. Bakın 8 Temmuz 2021 tarihinde internet sitesi üzerinden Korona sayılarını verirken ne yaptı? Haberi tıkladığınızda karşınıza çıkan başlık şu;


“8 Temmuz corona virüsü tablosu açıklandı! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Sayı artıyor.”
Siz bunu okuyunca ne anlarsınız? Sağlık Bakanı çıkıp Korona vaka sayısının arttığını söylemiş, onu anlarsınız değil mi? Ne var ki haberi okuduğunuzda Sağlık Bakanı’nın hiç de böyle bir şey demediğini görüyorsunuz. Sayın Bakan aslında bambaşka bir şey demiş. Haberde yazan aynen şu;
(Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Mavi olmaya yaklaşan illerimizin sayısı artıyor. Aşı ile tam bağışıklık sağlanabilmesi için biran evvel aşınızı olun")
Mavi olmaya yaklaşan şehir sayısı artmış meğer. Adamlar haberi nasıl veriyor. Baştan aşağı sui niyet…
Bunun kasten yapılmadığını hiç ama hiç kimse iddia edemez. Kıvıracak yer bırakmışlar kendi akıllarınca…
Bu ve benzerleri Korona vaka sayısında üç beş kişilik bir artış olsa, “Vaka sayısı arttı.” vefat sayısı düne göre üç kişi artsa, “Vefat sayısında artış!” başlığını yapıştırıyor. Vaka sayısında şöyle bir 50 – 100 kişilik artış varsa “Vaka sayısında Büyük Artış.” başlığı hazır.
Korona’dan medet umacak kadar zavallılaşan bir güruh var karşımızda.
Bunlar sadece hastalıktan değil her türlü felaketten medet uman hilkat garibeleri.
Şimdilerde Kemal’i parlatıyorlar. Uzaklardan öyle talimat gelmiş galiba. Kemal’in aday falan olacağı yok. İş ciddiye binse ve bunu aday diye resmen ilan etseniz fücceten gider adam. Bakmayın gaza gelip konuştuğuna, sekte-i kalpten boylar öbür tarafı.
Seçimlere daha epey var. Birlikte göreceğiz çatı aday mı çıkar ne olur? İmamoğlu ile Yavaş, meydanı bırakır mı Kemal’e? İmamoğlu ablasından ve HDP’den de destekli nasıl olsa.
Bunlar adice algı yönetimine devam etsin bakalım. 
Ancak çok daha önemli bir şey var. Ak Partililer burunları beş karış havada gezmeye devam edecek olurlarsa o zaman iş değişir. Sayın Cumhurbaşkanımız bile kurtaramaz durumu. 
Ben söylemiş olayım…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.