SON DAKİKA
Hava Durumu

Gülen'in açtığı gedik

Yazının Giriş Tarihi: 22.01.2016 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.01.2016 06:00
 

Ülke tv'de Turgay Güler Fethullah Gülen'in bir vaazında sarf ettiği, Necip Fazıl'ın ‘Surda bir gedik açtık mukaddes mi mukaddes. Artık ey kahpe rüzgar, ne yandan esersen es' dizelerini Diyarbakır-Sur'da Pekeke nin yürüttüğü hendek şeysine destek olması olarak yorumlamış ve takdim etmiş. Güler, bunu yaparak Gülen'in aslında başka bir bağlamda sarf ettiği sözleri kesip biçmiş ve çarpıtmış olmuş.
Ben ve bir çok arkadaşım bunu sayfalarında paylaştık. Ben o videoyu; ”Surda bir kanalizasyona düştük mülevves mi mülevves. Artık bordo bereli, ne yandan esersen es” yorumu ile paylaşmış ve bir arkadaşımın uyarısı ile kaldırmıştım.
Turgay Güler ya da başka birisi Gülen gibi her tarafı bozuk bir adamın PKK’yı desteklediğini göstermek için böyle bir çarpıtmaya neden ihtiyaç duyduğunu anlamakta zorlanıyorum. Gülen ve cemaati PKK ve bileşenleri ile her anlamda birlikte çalıştıklarını inkar etmiyorlar ki. Adamlar rüya yorumları üzerinden bile HDPKK güzellemeleri yapmaktan ve bunları açıklamaktan çekinmiyorlar. Turgay Güler ve benzerlerini bu tür çarpıtmalardan kaçınmaya çağırıyorum. Bize gerçekler yeter. Onlar gibi olmak bize yakışmaz.
Gelelim Fethullah Gülen'in ‘gedik açtık' diye övündüğü sura. Fethullah Gülen hangi surda gedik açtı?
Kanımca Fethullah Gülen' in gedik açtığı sur ile Necip Fazıl'ın suru aynı sur değildir. Hatta birbirinin karşıtı surlar olduklarından eminim.
Fethullah Gülen gibiler bizim gibi, yönetimleri ‘Sömürge Valisi' olmaya razı olmak zorunda olan ülkelerde kendini buradaki halkın temsilcileri zannedip bağımsızlık tripleri atmaya kalkan serkeş yöneticilerin/ yönetimlerin kuyruğuna takılan tenekelerdir. Ne vakit bu yönetimler küresel patronların değil de halkım temsilcileri gibi davranmaya kalksalar bu tenekelerden alarm sesi yükselir. Ve küresel rabblerinin tetikçiliğini yaparak bu serkeşlerin ayaklarını kaydırmaya çalışırlar. Üstelik bu işi bir ibadet coşkusu ile yaparlar. Fethullah Gülen ve örgütü nün gedik açtığı en büyük sur budur. Anlayacağınız hainlik yaptık, kalleşlik yaptık, yerli halkın paraları ile yerli halkı küreselcilere ispiyonladık demiyor da ‘surda bir gedik açtık' gibi süslü bir argüman kullanıyor. Hani fıkradaki gibi ‘benimki ... oldu, ama ben sen kadar süslü anlatamıyorum.
Gülen ve örgütünün gedik açtığı sur yukarıdaki ile sınırlı değil elbet. Kur'an'ın ifadesi ile ‘Nesl’ surunda da gedik açtı. İki yüzlü, yalancı, güce tapan, çifte standartçı, sümsük, güdülebilir, ajan, hocaefendi tapıcısı... insanlar yetiştirmek kuşkusuz açtığı en sinsi gediktir. Bu konuda bu köşede yayınladığım ‘Robert imam hatip okulları (http://sehirmedya.com/yazarlar/robert-imam-hatip-okullari/ ) “ yazımı okumanızı öneririm.
Adalet sisteminde, emniyette, barış girişimlerinde kamu bürokrasisinde, ekonomide..vs açtıkları gedikler sayılamayacak kadar çoktur. Dinsel bir cemaat görüntüsü altında örgütlenen bu örgüt en büyük gediğini de dinde açmıştır. Vaazlarında İslam dinini deli saçması bir din olarak algılanabilecek bir formatta sunan, Peygamberi gerçek yaşamdan koparıp rüyalar üzerinden örgüte tedarikçilik yapan bir maskot durumuna düşüren Gülen bir karşı din mühendisidir. Onu la yusel gören tapıcıları üzerinden de aklını kullanmayan bir ‘sürü dindarlığı’ inşa etmeye çalışmıştır. Ve büyük ölçüde bunu başarmıştır.
Dinlerarası diyalogtan dem vurduğunda yakın çevreme şunu söylemişimdir: “Bize olan oldu. Allah bari Yahudi ve Hristiyanları muhafaza etsin” Umarım onlarda bir gedik yoktur.
Ezcümle.
Fethullah Gülen hangi surda gedik açmışsa o sur mutlak bizim surumuzdur. Eminim ki bu gedik doğrudan ya da dolaylı olarak bizim zararımızadır.
Tabii ki Diyarbakır-Surdaki gedikte de mutlaka bir payı vardır. Nerede bir fitnefücur varsa emin olun onun bir parmağı vardır.
Allah tüm insanat- hayvanat ve nebatatı onun şerrinden muhafaza buyursun. Amin.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.