SON DAKİKA
Hava Durumu

100 liralık ihanet!

Taksim’de ağaçları bahane ederek isyan çıkarmaya kalkan ve başını HDP’lilerin çektiği ihanet çetesi, şimdi aynı oyunu 3. Havaalanı

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2018 21:45
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2018 22:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
100 liralık ihanet!
Taksim’de ağaçları bahane ederek isyan çıkarmaya kalkan ve başını HDP’lilerin çektiği ihanet çetesi, şimdi aynı oyunu 3. Havaalanı’nda oynamaya çalışıyor. Türkiye’nin gururu 3. Havaalanı’nın açılmasına sadece bir ay kala işçiler üzerinden yapılan provokasyon, ihanet ajansları ile dünyaya servis edilirken, tıpkı Gezi Parkı’nda olduğu gibi yine istek listeleri havada uçuşuyor.
-Alpaslan YILDIZ

Türkiye bir ay sonra gurur veren bir tesisi daha hizmete açacak. Dünyanın sıfırdan yapılan en büyük havalimanı olan 3. Havaalanı’na ilk uçak 29 Ekim 2018 tarihinde inecek. Türkiye açılış gününü büyük bir heyecanla beklerken, şer odakları da yapımını engelleyemedikleri havaalanının açılışı öncesi büyük bir provokasyon girişimine sahne oluyor.
AÇILIŞA BİR AY KALA
Birdenbire açılışa bir ay kala havaalanında çalışan işçiler protesto eylemlerine başlarken,  olayların büyümesi için kışkırtıcılar da iş başında. İhanet olunca en başta bayrak sallayan HDP’li vekiller, olayların patlak vermesinin hemen ardından bölgeye giderek işçileri kışkırtmaya ve olayları büyütmeye yönelik ihanetlerini sürdürdü. Gezi Parkı ayaklanma girişiminde Sırrı Süreyya Önder’in üstlendiği vazifeyi burada da HDP’liler devam ettirmeye çalışıyor.

 
ALÇAKLIĞI ULUÇ DEŞİFRE ETTİ
Özellikle bölücü yayınlar yapan medya ile sosyal medyadaki ihanet hesaplarının köpürtmeye çalıştığı bu ihanet planının nasıl bir alçaklıkla yürütüldüğünü  Sabah Gazetesi Yazarı Hıncal Uluç sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajla deşifre etti.
İHANETİN BEDELİ 100 LİRA
Uluç, kişisel sosyal medya hesabından “Az önce 3. Havalimanı inşasında çalışan bir işçiyle eylem hakkında konuştum. Şunları söyledi: Sendikadan geldiğini söyleyen birileri, eyleme katılacaklara günlük 100 TL verileceğini söylediler. Eyleme katılanların çoğu burada çalışan işçiler değil” paylaşımını yaptı.


İHANET NEREDE BUNLAR ORADA
Uluç, “3.Havalimanı inşaatında 2 yıldır çalışıyorum diye yalan söyleyen, her gün 2 kişi ölüyordu diye provokasyon yapan uyanık hain! Dün gösterinin en önünde giden, sağı solu taşlayan 2 kişinin orada işçi olmadığı, üniversite öğrencisi ve sol örgüt üyesi olduklarını da biliyorsundur?” diye yazdı.
YÖNTEM GEZİ İLE AYNI
35 bin kişinin çalıştığı ve 26 bin kişinin konakladığı 3. Havalimanı inşaatında bazı işçilerin servis sorununu gerekçe göstererek başlattığı eylem, tıpkı Gezi’de olduğu gibi HDP,CHP ittifakı ile 15 maddeden oluşan talepler listesi ile dayatmaya dönüştü. Sosyal medya üzerinden başlatılan provokasyona terör örgütüne yakın hesaplar da destek verdi.
"İŞ HDP MİTİNGİNE DÖNDÜ"
Sosyal medyada paylaşılan 3. Havalimanı çalışanı bir işçinin mesajları ise yaşananları net bir şekilde gözler önüne serdi. İşçi, mesajında işçilerin yağmurda beklemeleri sonrası verdiği tepkinin normal olduğunu ancak daha sonra HDP'li vekillerin geldiğini, işin HDP mitingine döndüğünü, ardından da olaya provokatörlerin girdiğini ve her yere saldırıldığını paylaştı.


TWEETLER BERLİN'DEN
Başta Almanya olmak üzere birçok ülkeyi rahatsız eden 3. Havalimanı'nın açılışına bir ay kala bu olayların başlaması ve atılan tweetlerin çoğunluğunun Berlin'den olması ise dikkatlerden kaçmadı. Provokatörler tıpkı Gezi olaylarında olduğu gibi polisin müdahale ettiği, kapıların kırıldığı, işçi ve sendikacıların gözaltına alındığı gibi palavralarla bölgede bir kalkışmanın altyapısını hazırlarken, bir kez daha bu alçakların bu ülkenin en büyük hainleri olduğu gözler önüne seriliyor.
İŞTE SENDİKACILARIN AÇIKLADIĞI İSTEK LİSTESİ
İşte 100 liralık ihaneti planlayanların ihanetlerine kılıf olarak uydurdukları o istekler listesi

“Eyleme katılan arkadaşlar işten çıkarılmayacaktır. Habersiz işten atılanların, işe iadesi sağlanacaktır. Servis sorunu çözülecektir. Yatakhaneler ve lavabo, banyo temizliklerinin düzenli yapılması, tahta kurusu sorununun çözülmesi sağlanacaktır. Revir personelinin işçilerle ilgilenmesi sağlanacaktır. Maaşların tamamının hesaba yatırılması sağlanacak, elden maaş ödenmesine son verilecektir. Geçmişe dönük ödenmeyen maaşların ödenmesi sağlanacaktır.

İşçilerin ve formenlerin aynı yemekhanede yemek yemesi sağlanacaktır. Aynı mağduriyetlerin yaşanmaması için söz verilecektir. Basın huzurunda maddeler okunacaktır. İş cinayetlerinin çözülmesi sağlanacaktır. 6 aydır maaş alamayanlara maaşlarının ödenmesi sağlanacaktır. Yemek ve bayram ikramiyesi verilecektir. Mağduriyet yaratan bir şefin işten atılması sağlanacaktır. İşçi kıyafetlerinin verilmesi sağlanacaktır.”

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.