SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da yargılanan İbrahim Tatlıses’in medyumunun katillerine ikinci kez müebbet hapis cezası verildi.  Olay, merkez Yıldır

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2018 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2018 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da yargılanan İbrahim Tatlıses’in medyumunun katillerine ikinci kez müebbet hapis cezası verildi. 
Olay, merkez Yıldırım ilçesinde 29 Eylül 2013 tarihinde meydana geldi. Medyumluk yapan İsmet Halit Kayaokay, iddiaya göre eşi Serap Kayaokay ve Adana'da yaşayan sevgilisi Nuh Yılmaz tarafından evinde kabloyla boğularak öldürüldü. Şüpheliler, 25 bin TL'sini aldıkları İsmet Halit Kayaokay'ın cesedini Demirtaş Barajı yakınlarında gömdü. Cinayet, eşinden günlerdir haber alamadığını söyleyen ve çelişkili ifadeler veren Serap Kayaokay'ın telefonlarının savcılık kararıyla dinlenmesi sonucu ortaya çıktı.
Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada tutuklu sanıkların 'kasten adam öldürmek'ten ömür boyu, 'nitelikli yağma'dan da 15'er yıl hapis cezası istendi. Yargılama sonunda mahkeme Serap Kayaokay ve Nuh Yılmaz'ı müebbet ve 13'er yıl hapis cezalarına çarptırdı. Mahalli mahkemenin verdiği kararı Yargıtay 1. Ceza Dairesi, duruşmalara Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatlarının katılmadığı gerekçesiyle usulden bozdu.
Bozma kararı üzerine 2 sanık yeniden hakim karşısına çıktı. Bakanlık ve sanık avukatlarının katıldığı duruşmaya, SEBGİS sistemiyle cezaevinden bağlanan Serap Kayaokay, suçlamaları kabul etmedi. Duruşmada hazır bulunan Nuh Yılmaz ise susma hakkını kullandı. Mahkeme heyeti sanıklara ikinci kez 'cinayet' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, 'yağma' suçundan da 13'er yıl hapis cezası verdi. Mahkeme 2 sanığın tutukluluk hallerinin devamına da hükmetti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.