SON DAKİKA
Hava Durumu

11 yıl + müebbet sonuç tahliye!

Metro Turizm'in sahibi Öztürk cinayetten ömür boyu hapis aldı. Dün de çeteden 11 yıl yedi ama elini kolunu sallayarak çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2013 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2013 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Metro Turizm'in sahibi Öztürk cinayetten ömür boyu hapis aldı. Dün de çeteden 11 yıl yedi ama elini kolunu sallayarak çıktı.



Örgüt kurmaktan 146 yıl istenen ve tutuklu iş adamı Galip Öztürk'ün davasında dün karar çıktı. Öztürk, 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Öztürk geçtiğimiz günlerde de cinayete azmettirmekten müebbet almıştı.
146 YIL HAPSİ İSTENİYORDU
Metro Turizm'in sahibi işadamı Galip Öztürk, geçtiğimiz yıl yapılan operasyonun ardından tutuklanmıştı. Öztürk'ün 1 nolu sanık olduğu 70 sanık hakkında 'çıkar amaçlı suç örgütü' kurdukları iddiasıyla açılan davada, şirketin rakiplerini sindirmek için her yola başvurduğu öne sürülmüştü. Örgüt kurmak, yargıyı etkilemek, rüşvet, ihaleye fesat kurmakla suçlanan Galip Öztürk hakkında İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada 146 yıla kadar hapis cesası istendi. Bu dava kapsamında tutuklu yargılanan Öztürk'ün, Danıştay Genel Sekreteri'ne hediyeler gönderdiği, bir savcıyı maaşa bağladığı iddia edilmişti.
'BENİ YATIRMAYIN MİLLETİME HİZMET EDEYİM'
İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava dün karara bağlandı. Karardan önce son sözleri sorulan sanıklardan Galip Öztürk, "Ben bu ülkeye hizmet eden birisiyim. Bu ülkeye kendimi adamış, eğitime ve inanca yatırım yapan, kazandığı paraları zevki için yurtdışında yemeyen bir insanım. Takdiri heyetinize bırakıyorum. Beni yatıracaksanız yatırmayım, milletin hizmetini yaptırın" dedi.
BİR CEZA DA ERTELENDİ
Son sözlerin alınmasının ardından kararını açıklayan mahkeme Öztürk'ü 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. İddianamede toplam 16 eylemden suçlanan Öztürk, haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla silahsız örgüt kurmak, iki farklı tehdit suçu, ihaleye fesat karıştırma gibi 4 ayrı suçtan ceza aldı. Öte yandan Öztürk'ün yargı görevini yapmanı etkilemeye teşebbüs suçundan aldığı 10 aylık hapis cezası da ertelendi. Öztürk ve beraberindeki 2 tutuklu sanık kararla birlikte tahliye edildi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.