SON DAKİKA
Hava Durumu

Galatasaray Meydanı’nda toplanan Vatan Partisi (VP) üyelerinden oluşan bir grup, 'Ermeni soykırımı' iddialarını protesto ederek, Fransız Konsolosluğ

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2015 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2015 17:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Galatasaray Meydanı’nda toplanan Vatan Partisi (VP) üyelerinden oluşan bir grup, 'Ermeni soykırımı' iddialarını protesto ederek, Fransız Konsolosluğu’na yürüdü. Yürüyüşe, VP Genel Başkanı Doğu Perinçek de katıldı.
Vatan Partisi üyelerinden oluşan yaklaşık 500 kişilik bir grup, Galatasaray Meydanı’ndan İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu’na yürüyüş gerçekleştirdi. Yoğun güvenlik önlemi altında gerçekleşen yürüyüşe VP Genel Başkanı Doğu Perinçek’in yanı sıra, VP Genel Başkan Yardımcısı Şule Perinçek ve çok sayıda partili katıldı.
İstiklal Caddesi üzerinden “Soykırım yapmadık, vatan savunduk”, “Türk-Ermeni kardeştir, Amerika kalleştir” ve “Batının yalanı emperyalist planı” şeklinde sloganlar atarak Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçen grup, 'Ermeni soykırımı' iddialarını protesto etti. Yürüyüşün sonunda Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan gruba, polis barikat kurarak Taksim Meydanı’na yürümesine izin vermedi.
Konsolosluk önünde açıklama yapan VP Lideri Perinçek, “Bugün İngiliz ve Fransız emperyalistlerinin Çanakkale’de kara savaşını başlatarak vatanımıza saldırdıklarının 100’üncü yılı. Önce zırhlılarıyla geldiler. Çanakkale Boğazı’na gömdük. Arkasından 100 yıl sonra bugün vatan toprağına çıktılar. Hindularıyla, Anzaklarıyla Avustralya’dan, Yeni Zelanda’dan, Afrika’dan getirdikleri mazlum insanları üzerimize sürdüler. Sözde Ermeni Soykırımı’nı savaş propagandası olarak ortaya sürdüler. Bu bir savaş propagandasıdır. Türk milletine karşı bir savaş propagandası olarak başladı” dedi.
Açıklamalarında ABD’yi de hedef alan Doğu Perinçek, “Ey emperyalist Amerika, bugün aynı oyunu Kürdistan planları diye oynuyorsun. Buradan senin maskeni düşürüyoruz. Sen Ermeni dostu, Kürt dostu değilsin. Sen 1.5 milyon Iraklıyı çöle gömen, katledensin. Sen yüz binlerce Suriyeliyi öldürensin” diyerek tepki gösterdi.
Açıklamanın ardından Perinçek ve beraberindekiler, Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakarak eyleme son verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.