SON DAKİKA
Hava Durumu

  Paralel davasında yargılanan sanıkların yeterli delil olmadan tahliye edilmesinin ardından 4 savcı ve 1 hakime soruşturma a

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2015 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2015 18:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
 

Paralel davasında yargılanan sanıkların yeterli delil olmadan tahliye edilmesinin ardından 4 savcı ve 1 hakime soruşturma açılmış ve meslekten ihraçlarına karar verilmişti. O savcılardan Celal Kara bugün Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan röportajında kullandığı ifadelerle paralel yanlısı olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

“17- 25 Aralık dosyaları asrın yolsuzluğu damgasını yemiş durumda. Bu algıyı değiştirebilmesinin tek yolu, bu iddiayı ortaya atmaktı. Fakat buna, havuz medyası dışında kimsenin inanmadığı da malum” diyen Kara, davada paralel yapının masum olduğunu bu iddialarınsa asılsız olduğunu ifade ediyor. Bir başka soruda ise kendisİnin paralelci olduğu iddialarına yanıt veren Kara, “ İnsanların oraya buraya muhabbetleri, duygusal bağ ve eğilimleri, sempatileri olabilir. Bu, “paralel yapılanma” anlamına gelmez. Velev ki var; bunun görevini ifasına etki ettiğine dair ciddi bulguların/delillerin varsa ve bu suç teşkil ediyorsa, delilini ortaya koyar gereğini yaparsın. Ama bir yapıya “hukuk dışı” diyebilmen için bunu somut delillerle ortaya koyman gerekir. Hiçbir somut delil yok ortada” diyerek KPSS sorularının çalınması ve usülsüz atamaların yapılması, Ergenekon ve Balyoz davalarında delil sahteciliği, telefon dinleme, kasetlerle tehdit ve şantaj gibi sayısız suçları somut delillerle ispat edilen paralel örgüt için “hukuk dışı değil” diyerek tarafını belli etti. Tahliye kararından sonra hakkında soruşturma açılarak meslekten ihraç edilen Kara’nın dosyasında yer alan iddialar şunlar:

-Soruşturmaya ilişkin delilleri toplamadan, ‘kuvvetli suç şüphesi’ni göstererek şüphelilerle ortak oldukları şirketlerin mal varlığına el konulmasını istemek.

-CMK 135. madde uyarınca tanıklıktan çekinebilecek kişilerin dinlenmesi yasak olduğu halde, Rıza Zarrab ile eşi Ebru Gündeş ve Muammer Güler ile oğlu Barış Güler arasındaki konuşmaları dinletmek.

-Başsavcıya bilgi vermemek.

-Soruşturmaları UYAP’a kaydetmemek.

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.