SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Gemlik ve Bandırma’dan Haliç’e sefer düzenleyen Burulaş’ın uçuşları durduruldu. Türkiye’nin SeaBird

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2015 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2015 18:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Gemlik ve Bandırma’dan Haliç’e sefer düzenleyen Burulaş’ın uçuşları durduruldu.

Türkiye’nin SeaBird’den sonra ikinci denizden hava taşımacılığı projesi de ekonomik şartlar nedeniyle zora girdi. Bon Air şirketinden önce  kiralanan ardından satın alınan 18 yolcu kapasiteli uçakla Gemlik ve Bandırma’dan Haliç’e seferler düzenleyen Burulaş, sonrasında Intercity'ye ait Cessna tipi Amphibian uçağı da satın aldı. Ancak bakım, ekip ve yetki karşılığı ödenmesi gereken para Bon Air’e yapılmadı. Yaklaşık 500 bin TL’lik alacağının ödenmesi için Burulaş’a ihtar gönderen Bon Air, ödemelerini tahsil edemeyince ekiplerini uçuştan çekme kararı aldı.

Bandırma’dan Haliç’e 150 ve Gemlik’ten Haliç’e 140 TL’ye yolcu taşımacılığı yapan Burulaş, bu uçakları özel yolculara da kiralıyordu.
Burulaş ile Bon Air arasında yaz sezonu öncesi patlak veren ödeme krizi ve sonrasında uçuşların durdurulması en çok tatilcileri üzecek. Çünkü karayoluyla saatler süren Bursa ile İstanbul arası, havadan sadece 20 dakika sürüyordu.

Bon Air ile köprüleri atan Burulaş’ın bir başka şirket ile operasyona devam edebilmek için görüşmelerini sürdürdüğü kaydedildi.
Burulaş, bir süre Sea Bird ile aynı güzergahta taşımacılık yapmış ancak taraflar arasındaki uyuşmazlık sonrası anlaşma sona erdirilmişti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.