SON DAKİKA
Hava Durumu

TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, 3 medeniye ev sahipliği yapan İznik’in tanıtıma ihtiyacı olduğunu söyledi. İznik Kaymakamı Hüseyin Karameşe, İzn

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2015 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2015 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, 3 medeniye ev sahipliği yapan İznik’in tanıtıma ihtiyacı olduğunu söyledi.
İznik Kaymakamı Hüseyin Karameşe, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Büyükşehir Belediye İznik Koordinatörü Serkan Acar, Kent Konseyi Genel Sekreteri Havva Candar ve yürütme kurulu ile kahvaltıda bir araya gelen Ulusoy, İznik'in turizm konusundaki sıkıntılarını dinledi. Kahvaltı sonrasında, sinevizyon eşliğinde İznik'in turizm pastasından aldığı payın artırılması masaya yatırıldı. İznik'in turizm konusunda tüm artı ve eksilerinin ortaya konulduğu toplantıda, TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, " İznik öncelikle bölge marklarını oluşturmak zorunda. İznik'in uluslararası arenaya şu an çıkması sıkıntıya sebebiyet verir. Evvela çevrenin bilgilendirilmesi lazım. Bursalı ve İstanbulluların İznik'e geldikleri zaman nereyi gezeceklerini ve ne yiyeceklerini bilmesi gerekiyor. Gölü, tarihi ve çini konusunu iyi değerlendirmek gerekiyor. Fuarlar ve çeşitli organizasyonlar ile İznik'i ülke gündemine sokmak, insanlarda göz ve kulak aşinalığı yapmak zorundasınız. İznik'in ilk hareket alanı tanıtım olmalı. Bugün her yerde olduğu gibi hatalı bir İznik görüyoruz. Yemek konusu, spor konusu, göl ve tabii doku en iyi şekilde sunulabilmeli. İznik mütevazı olmamalı. İznik kendi başına bir marka kenttir. Öncelikle İznik halkını eğitmek, şuurlandırmak zorundasınız.
İznik'e öncelikle bir tanıtım programı lazım. Göle bir tekne geliyormuş, bir tane az bile. Bir Koma gölü örneği var, orayı görmeniz lazım. İznik Koma gölüne beş basar” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.