SON DAKİKA
Hava Durumu

197 bin kamu işçisi zam bekliyor

Türk-İş'e bağlı kamu kesiminde örgütlü 19 sendikanın katılımıyla kamu kesimi toplu sözleşmelerinin koordinasyonunu sağlamak amac

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2013 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2013 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türk-İş'e bağlı kamu kesiminde örgütlü 19 sendikanın katılımıyla kamu kesimi toplu sözleşmelerinin koordinasyonunu sağlamak amacıyla Kurul oluşturuldu.


 
 

Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulul, TTK, Türkiye Şeker Fabrikaları, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu, DSİ, Milli Eğitim Müdürlükleri, bakanlıklar ve üniversiteler gibi önemli kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 197 bin işçi adına mali konularda kamu işveren sendikaları ile masaya oturacak.

Türk-İş bünyesinde oluşturulanKamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu üyeleri, sözleşme görüşmelerinde geldikleri noktayı değerlendirecek ve ortak bir yol haritası belirleyecek. Kurul, daha sonra kamu işveren sendikaları ile yapacağı görüşmelerde kamu işçilerinin ücretlerini masaya yatıracak, düşük ücretlerin iyileştirilmesini, ücretlerin enflasyona yenik düşürülmemesini, refahtan pay alınmasını ve vergi kayıplarının giderilmesini talep edecek.

Yenilenecek toplu iş sözleşmelerinin tamamına yakını 1 Ocak ve 1 Mart 2013'ten itibaren geçerli olacak.

Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri yürütüleceği kurum ve kuruluşlar arasında TTK, Çaykur, Türkiye Şeker Fabrikaları, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu, DSİ, Milli Eğitim Müdürlükleri, bazı bakanlıklar ve üniversiteler bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.